Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 31. maaliskuuta 2011

Halkomäki : Vapise Hans Välimäki...

...ja kaikki jyrkisukulat ja mitänäitänytonkaan!

Mä olen niin tyytyväinen siitä, etten osallistunut Suomen Top Chef -kilpailuun. Olisi ollut  muille vähän epäreilu asetelma meikäläisen mennä vetämään sieltä kerta toisensa jälkeen pisteet kotiin tarjoamalla tuomareille herkkuja, joilla suorastaan lähtee jalat alta. Ai mikäkö on salainen aseeni? Se on kehitelty hiljaa ja huolella kotipakastimen kätköissä!

Miltä kuulostaisi tilata listalta alkuruuaksi savulampaan makuista lohisalaattia savulampaanmakuisella yrttikermaviilikastikkeella? Pääruuaksi savulampaanmakuista poronkäristystä puikulamuusilla ja savulampaanmakuisilla puolukoilla? Jälkiruokana olisi herkullinen savulampaanmakuinen mustikkakukko, savulampaanmakuinen suklaamuffinssi tai savulampaanmakuista kinuskikermakakkua.

Kuinka moni ravintola pystyy samaan? Lisäämättä joukkoon murustakaan savulammasta? Kasvissyöjän toiveuni vai painajainen?

No, meillä olisi moisia herkkuja tarjolla yhden kokonaisen pakastimen verran. Laitoin sinne tuossa joulun alla isän palvauttamat lampaankintut, ja peli oli kerrasta selvä. Ihan kaikki maistuu nyt...niin, savulampaalle.   
vadelmat, mustikat, puolukat, herukat, omenat, mansikat, karpalot, yrtit, kakkupohjat, muffinssit, hirvenlihat, vihannekset, kalat, omenapiirakat, jääpalat

Ottaako päähän? Ottaa.


Elina ja Seela toivat kevätkukkia. Pikkuaurinkoja!

Eilen oli kiva päivä. Ystävänpäivä. Sain aamupäivällä vieraikseni Onkkaalan ihanaiset ladyt Elinan ja Seelan. Teekupposen ääressä rouskuteltiin keksejä ja vaihdettiin kuulumisia. Ihmeteltiin ajan kulumista. Ja savulampaanmakuisia muffinsseja. Illalla oli akvarellimaalausporukan vuoro. Kevään ensimmäiset tomaatintaimet vaihtoivat omistajia maalaamisen ohessa. Siveltimien pariin on hitsautunut minulle suunnattoman rakas ja tärkeä ystävien rinki. Elämän ilot ja surut jaetaan siellä huumorin ja höpötyksen, kokkailu- ja puutarhanhoitovinkkien ohessa. Ja kyllä me joskus jotain maalattuakin saadaan!

Tänäänkin on Ystävänpäivä. Treffasin maailman ihanimman entisen pomoni Sappeella.
Myös huomenna on Ystävänpäinä, sillä maailman ihanimmat työkaverit kokoontuvat, tosin vajaalla miehityksellä viettämään hulinailtaa Tampereelle.


Tässä kaiken keskellä ihmeissäni mietin, miten superonnellinen olenkaan niin monen ihanan ihmisen ystävyydestä. Ei siinä loppujen lopuksi savulampaanmakuiset vaniljajätskituutit paljoa harmita!!!

9 kommenttia:

 1. Olisikos kesällä mahdollisesti chilinvaihtopäivät? :P Kun kaksi kertaa viime kesänä unohtui?

  VastaaPoista
 2. Savulammashan on herkkua! No, kohtuudella toki...

  t. Myllyojan pässi

  VastaaPoista
 3. Iitu, nehän kuoli... :D
  Ja Mies Myllyojalta, tervetuloa meidän pakastimelle!!!!!!!!! :)))))

  VastaaPoista
 4. Pakastimissa on vissiin eroja. Tai sitten pakastajissa. Kun meillä on IHAN samoja palvattuja lampaita pakastimessa kuin Halkomäessäkin, ja silti mustikat maistuu edelleen mustikoilta. Mä en käsitä, miten Hanna on taas onnistunut...
  Tike

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Hanna, voisinpa vaikka tullakin! Kunhan se oma jääkaappi-pakastimesi kotiutuu sieltä pohjoisesta.. ;)

  t. Myllyojan ihmisveturi tai se pässi Myllyojalta

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniita naisia siellä maaseudulla! :O

  VastaaPoista
 7. -Hihittelyä täälläkin länsirintamalla- varmasti melkein sama tunne, kun remppa miehet sulatti kerran meidän pakastimen, joka sisälsi tietenkin kaikkea kaviaarista hanhenmaksapalleroihin XD

  VastaaPoista