Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Puntari: Min morgon

En ole koskaan ollut aamuihminen. Paitsi nykyään. Aamu on ihmisen parasta aikaa.
Tänään herätyskello eli kännykkä soitti kello 6.45. Siitä sitten reippaasti ylös ja kahvia keittämään. Lapset vielä unessa, joten sai olla ihan rauhassa.

Joskus en syönyt lainkaan aamupalaa. Nyt sellainen ajatus hirvittää. Aamupalasta on tullut yllättävän tärkeä. Se mitä aamulla syö, ratkaisee paljon, millainen päivä on tulossa.
Tänään aamupala koostui viilistä höystettynä kukkurallisella mustikoita ja ruokalusikallisella Pirkka luomu kauraleseitä. Niiden lisäksi lasi appelsiinimehua (luksusta, jolla hemmottelen itseäni vain harvoin) ja kuppi kahvia.


Sitten vaatteet niskaan ja pikainen vilkaisu peiliin. Ei siellä hääviltä näyttänyt. Päälle valikoituivat vanha H&M viininpunainen liehukepaita, farkut, sukkikset, villapohjasukat ja musta villatakki. Lämmin pukeutuminen on työpaikallani elintärkeää. Koulumme on kylmä, vaikka tunnelma onkin lämmin.


Lapset heräsivät puoli kahdeksan aikaan. Mun sängystä tietenkin. Koiramäen Martta nukkui siis myös vieressäni. Mairen yöpaita kiteyttää lyhyesti ja ytimekkäästi, miksi tykätään asua täällä missä asutaan.
Lopuksi vielä ennen töihin lähtemistä vitamiinien kimppuun. Pitkä, jo syksyllä alkanut sairastelu (sitkeä flunssa, ei sen pahempaa) on saanut tehostamaan vitaamiinien syömistä. Tällä hetkellä aamusatsiin kuuluu Möllerin Omega-3 kapseleita, saman valmistajan nivelille ja luustolle tarkoitettua inkiväärivalmistetta ja Multitabsia. On muuten aivan ihania nuo Muumi-peltirasiat. Voisin hankkia ne kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti