Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Halkomäki : Laidunkausi parhaimmillaan!

Lueskelin päiväkahvin seuralaisena vanhoja naistenlehtiä. Tuli ihan melkein huono omatunto. Meikäläinen on LAIDUNTAJA! Jestas!

Laajassa artikkelissa käsiteltiin nuorten ruokailutottumuksia, sitä miten jatkuvasti napostellaan kaikenlaista pientä ja usein epäterveellistä oikeiden aterioiden kustannuksella. Laidunnetaan kuin lehmät, pötsit pullollaan. Ei tule oikeaa nälän tunnetta, vatsa tekee hulluna töitä, happohyökkäykset tuhoaa purukalustoa hurjaa vauhtia. Ja sitten vielä kaupan päälle lihotaan!
Mun päiväni ovat aamusta iltaan sitä laiduntamista. Aamupalan jälkeen suuntaan kasvimaakierrokselle keräilemään päivän ruokatarpeita. Samalla tulee syötyä muutama kirsikkatomaatti. Kourallinen herneitä. Kourallinen vadelmia. Muutama mansikka. Salaattia. Kasvimaalla tulee käytyä monta kertaa päivässä, jos ei muuten niin syömässä. HEH. Keittiön pöydällä on raaka kaali ja kukkakaalin palasia. Porkkanoita. Tomaattia, herneitä, vadelmia, banaania, omenoita, kurkkua. Niitä syön siitä kotitöiden lomassa. Muutaman kilon. Kävelylenkillä ahdan mustikoita kitaani. Siihen kuitenkin vielä päälle ihan normaalit ateriat ja välipalat. Ja karkit.
Toistaiseksi on mennyt ihan hyvin. Tosin vatsa kyllä pullottaa, etenkin alavatsa...ehkä mulle kehittyy pikkuhiljaa verkkomaha? Miltäköhän se AIV -rehu maistuisi? Vuoden päästä varmaan tippuu jo hampaat suusta.
Onneksi tätä satokautta ei kestä kauaa, mutta parissa-kolmessa kuukaudessa ehtii märehtiä jo melkoisen määrän maan antimia. Vitamiineja, hivenaineita, flavonoideja, antioksidantteja, kuitua, energiaa, terveyttä, vastustuskykyä ja voimaa talven varalle.

MUU! NAM!

Aion laiduntaa suu messingillä jatkossakin. 
Tosin kasvimaan ympäriltä puuttuu se aito nakuttava sähköpaimen tuomaan autenttista tunnelmaa!

Nyt Halkomäki hiljenee viikoksi, kun suuntana on häämatka ja lämmin välimerellinen ympäristö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti