Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kyllikit kotiseutumatkailee: Suut makiaks mansikkapaikassa!Maitolaiturin lähitienoilta löytyy vaikka mitä kivoja kesäkohteita. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan jotta voi viettää mukavia kesäpäiviä viihtyisissä ja mielenkiintoisissa paikoissa! Kotiseutumatkailu on sitä paitsi ekologista ja se jättää euroja lähialueen yrittäjille. Suorastaan suositeltava matkailumuoto siis! Kyllikit ovat tänä kesänä kiertäneet ahkerasti kotikontuja ja niistä retkistä raportoimme vielä tässä heinäkuun aikana.Kesätorin myymälä.
Mirva "Lady of the House" kassaneitinä.
Ensimmäisenä kotiseutumatkailukohteena Kyllikit esittelevät Pälkäneellä sijaitsevan Niitty-Seppälän tilan ja sen Kesätorin. Koska ruokahan meillä on aina mielessä! Tilaa isännöi vuosien kokemuksella Pälkäneen oma "kotiseutuelvis" Jukka Kittilä yhdessä nuorikkonsa Mirvan kanssa. Isäntäpariskunnasta isännän voi hyvällä tuurilla bongata paikan päältä traktorinsa kanssa, emäntä taas suhaa Kesätorin myymälän ja kahvion väliä aamusta iltaan. Kesätori on mukava paikka viettää ihan vaikka vaan pieni kesäinen hetki herkkujen ääressä, tai sitten siellä hujahtaa puoli päivää mansikoita poimien tai lasten kanssa eläimiä ihmetellen.


Niitty-Seppälän tilan Kesätori on sananmukaisesti mansikkapaikka, vaikka sieltä kyllä löytyy vaikka miten paljon muutakin ihanaa. Myyntipuolen lisäksi esillepanoon ja tilojen koristeluun on panostettu rennolla maaseutumaisella otteella. Kesätorin ovet avataan yleensä juuri ennen juhannusta, ja sesonki hiljenee heinäkuun loppuun. Torilla käy vilinä ja vilske aamusta iltaan. Se on suosittu suoramyyntipiste niin paikallisten, mökkiläisten kuin satunnaisten turistienkin keskuudessa. Helppo ja nopea tapa saada varmasti tuoreita raaka-aineita keittiöön ja takuuvarmaa lähiruokaa tällä seudulla! Kesätorin myymäläpuolelta löytyvät hittituotteen eli mansikan lisäksi niin kesäkukat, yrtit, vihannekset, juurekset kuin uunituore kotileipäkin. Paikallisten tuottajien hunajaa, makeisia ja tyrnivalmisteita löytyy myös hyllyistä hyvä valikoima.


Kesätorin yhteydessä on tunnelmallinen kahvila, joka niin ikään myy tilalla valmistettuja herkkuleivonnaisia; mansikkapulla ja -viineri lienevät näistä suosituimmat. Kahvin ja limsan seuraksi vitriinistä löytyy makeita sekä suolaisia purtavia aina hampurilaisiin asti. Herkut voi nautiskella joko sisällä kahvilassa tai sen suurella katetulla terassilla maaseudun peltomaisemaa ja mansikkavainioita ihaillen.
Kittilät ovat panostaneet tilansa kesätoiminnassa erityisesti lapsivieraisiin, joiden iloksi mäen reunasta löytyvät ilman pääsymaksua avautuvat kotieläinpiha, peikkoluola kuin polkuautoratakin. Mansikanpoiminnan tai automatkan väliajalla on mukava viettää kiireetön hetki possujen touhuja katsellen tai autoradalla hikoillen.Kesätori on myös monenlaisen kesätoiminnan keskus, siellä on järjestetty elokuvailtoja, tansseja/musiikki-iltoja sekä pihazumbaa. Kaikkein suosituin juttu Niitty-Seppälän tilalla on kuitenkin jokakesäinen mansikan itsepoiminta, joka kokoaa väkeä pitkienkin matkojen takaa keräämään kesän herkkuja talteen.

SINNE SIIS!


Näkymä Kesätorin mäeltä tilan pääkeskukselle ja kasvihuoneille.

2 kommenttia:

  1. Ihana lähipostaus :) Monasti läheltä löytyy ne parhaat jutut!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Sitä vain harvoin malttaa katsella rauhaksiin omaa lähiympäristöään, ajattelee vaan että kauempana on jotain hienompaa! Meillä täällä Pälkäne-Kuhmalahti -akselilla on ihan hirveästi myös kivoja kesätapahtumia, joihin olisi kaikkiin mukava mennä, mutta ei vaan millään ehdi!!! :)

    H

    VastaaPoista