Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Puntari: Turistina Tampereella

"Pyhäjärvi vetää ja Näsijärvi työntää, on välissä Tammerkoski
punatiilinen tehtaiden hammasrivi ja Pyynikin graniittiposki
Uupumatta nuo myllyjen leuat on miespolvet hiertäneet
18 metriä järvestä järveen putoaa kiihkeät veet."
Mikko Alatalo - Tampere

Keskiviikkona meidän perheen kesälomamatka tehtiin niinkin eksoottiseen paikkaan kuin Tampere. 54 kilometriä erottaa kotipaikkamme ja kaupungin keskustan. Liian usein Tampereella tulee käytyä vaan juoksemassa kaupat läpi ja sitten kotiin. Tämä kesälomapäivä vietettiin tätä Pirkanmaan helmeä rauhallisesti tutkaillen. Tietysti ensin käytiin R-tech pyöräliikkeessä, josta ottamaansa kuvastoa Maire keskustorin suihkulähteellä lueskeli.

Mummu ja pappa liittyivät seuraamme ja matka jatkui kohti Tammerkosken rantaa. Koski kuivatetaan lähipäivinä viikoksi, olisi mielenkiintoista olla katsomassa millaista tavaraa kosken pohjasta paljastuu.

Keskipäivällä mentiin syömään Koskipuiston Rossoon. Terassikelit hellivät.

Ilme on muikea silloin harvoin, kun saa oikeaa limonaadia. Eikä tarvi juoda aina niitä äidin vääntämiä viinimarjamehuja.

Hämeenpuiston halki matka jatkui kohti erästä huvipuistoa (ette varmaan arvaa mitä). Hämeenpuisto oli jotenkin karumpi, mitä entuudestaan muistin, ehkä siinä on jotkut kunnostustyöt menossa.

No juu, Särkänniemeenhän sitä mentiin! Viimeksi olen käynyt vuonna -99 ja muutenkin vain 2 kertaa elämässäni. Ekan kerran olin 80-luvun alussa. Tytöt olivat heti fiiliksessä ja oli todella hauska katsella lasten ilonpitoa. Vähän kyllä teki itsekin mieli kokeilla muutamaa laitetta, mutta tyydyttiin sitten vaan Taikajokeen ja karuselliin. Sen verran kallista lystiä on huvipuistossa käynti, ettei joka kesä kyllä mennä. Ellei sitten satu joulupukki tuomaan lahjaksi lippuja tai tytöt saa synttärilahjaksi (nyt ymmärrän paremmin niitä huvipuistofaneja, jotka hankkivat itselleen kausikortin, onhan se paljon edullisempaa, jos tykkää usein käydä ja voi pistäytyä vähän ex temporekin sinne pyörimään muutamaan laitteeseen).

Jonottaessakaan aika ei käynyt pitkäksi. Delfiinit uivat niin vikkelästi tyttöjen sydämiin, että kotona onkin leikitty delfinaariota joka päivä. Ja rannassa harjoiteltu delfiiniuintia. Myös akvaario oli hieno paikka.

Komea kaupunki on Tampere yläilmoista katsottuna. Paljon vettä ympärillä. Näsinneulassa kävin ekaa kertaa ja oli kyllä mukava tutkailla lähikaupunkia yläilmoista.

Ennen kotiin lähtemistä oli tyttöjen päästävä vielä heppakarusellin kyytiin. Kaikkein ihanin laite se Särkänniemessä onkin. Sitten lähdettiin ryytyneinä kotiin ja saatiin eilen lepuuttaa itseämme julmetun sade- ja ukkospäivän merkeissä. Vettä tuli jokunen pisara, ja nyt ilmasta onkin tulossa sopivan trooppinen viikonlopuksi!


2 kommenttia:

  1. On teillä ollut kiva päivä!!! Ne delfiinit on kyllä supersöpöjä ja viisaita otuksia. Teillekin voisi siihen pihalammikkoon ottaa pari mulaamaan ja pitämään näytöksiä! ;)

    H


    ps.Tädin mekko sopii Mairelle niiiiin hyvin, tosin sen kanssa pitäisi laittaa aina rinkeliletit!

    VastaaPoista
  2. No mä ajattelin, että jotain olennaista puuttuu, mutta nehän oli ne rinkelit - ja punainen sateenvarjo ;)

    VastaaPoista