Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Halkomäki : Aurinkoa risukasassa


Siis missä maailmassa miehet oikein elää???????????

Tästä aihepiiristä meinasin maanantaina kirjoitella. Nousin aamulla ylös, kävelin suoraan koneelle ja kirjoitin yllä olevan lauseen. Sitten kuitenkin totesin, että meidän plokilla on sentään muutama oikein mukavan oloinen mies lukijana, että antaa olla.

Jurppi. Piti keksiä jotain muuta.

Totesin, että just nyt ruokaympyrässä on aamiaisen kohdalla puoli levyä Maraboun Daim -suklaata. Hyvää ja ravitsevaa. Ihanaa olla aikuinen, hih hih! Kyllä se maistuikin mainiolta!!! Euforisessa suklaahiprakassa päätin kohentaa oloani vielä pienen metsäkävelyn verran. Kotiin tulinkin sitten tunnin kuluttua jo melkein ihan uutena naisena ja ämpärissä litran verran kanttarelleja. Pitäköön miehet maailmansa!



 

Mikä parasta, juuri tällaiset päivät kannattaa käyttää siivoukseen: adrenaliini on jo valmiiksi koholla, samoin pulssi, ja korvista nouseva höyry sen kun tehostaa toimintaa. Koska meikäläisellä on riehuminen nyt jokseenkin rajoitettua, päätin purkaa tarmoni työhuoneeseen, joka aina vaan tuntui pursuavan kaikenlaista ylimääräistä. Aloitin pöydän tyhjentämisellä, jatkoin vitriinikaapista. Paljon turhaan arkistoitua sälää lensi paperinkeräykseen, kierrätettäväksi ja roskiin. Samalla fiilikset lähti nousuun ja olo keveni kummasti. Iltapäivästä olin jo niin lepsulla tuulella, että päätin tehdä ruuaksi sen mun kanssa samassa taloudessa asuvan miehen lempparia: tortillalasagnea. Mies oli kovin ilahtunut ruuasta, mutta myös siistiytyneestä työhuoneesta. Saatiin sitä uusi viikko taas käyntiin ja vielä ihan puheväleissä!







Tänään olen ihmetellyt onnessani ihmeen kaunista ilmaa joka puski itsensä harmaiden pilvien läpi, nyppinyt puutarhasta lakastuneita kukkia, istuttanut kaksi villiviiniä vielä keskeneräisen pergolan pylväiden juurelle.
Taivas alkaa pikku hiljaa muuttaa väriään syksyn syvään siniseen päin. Sitä vasten kohta keltaiset koivunlehdet näyttävät sitten upeilta. Omenapuut ja luumupuut notkuvat hedelmiä, kasvimaa vihanneksia. Sen kunniaksi sekalaisen seurakunnan kasvisgratiini meni äsken uuniin. Omenapiiras siintelee haaveissa. Ja kauraomenapaistos. Ja kaneliomenahillo! Olisi ihana kokkailla vaikka mitä, mutta kuka sen kaiken syö? Minäkin olen vain ihminen. Vaikkakin poikkeuksellisen hyvällä ruokahalulla varustettu. 



Ja kyllä mä muuten edelleenkin ihmettelen, että missä maailmassa noi miehet oikein elää..

Kotipihassa jo keltaisia lehtiä. Kesä, hei hei...

Kotiportin ohi vilistää aamulla koululaisia.

Humalasalko kurottaa taivaaseen.


Äidin runkoruusu on meillä hoidossa. Se jaksaa kukkia pakkasiin asti!

Koriportailla villiviini rehottaa.

Kuistin "sisustusasetelma". Seuraavassa Avotakassa on varmaan samanlainen. Lyhdyt pääsevät joskus pergolaan, toivon.

Tänä kesänä ymmärsin olla lannoittamatta pelargoneja liikaa. Nyt ne eivät peitä ikkunoita puoliväliin asti vaan kasvavat maltillisesti. Kaikkea sitä oppii.

Villiviini on ainakin 60 vuotta vanha.

Joriinien kulta-aika on käsillä.

Liljatkin kukkivat kuin viimeistä päivää!


 Laitan sittenkin tähän loppuun vielä tuon lasagneohjeen. Se on pitkälti itse kehitelty T:n makumieltymysten mukaan. Varioida voi miten paljon vaan ja mitä nyt jääkaapista sattuu kulloinkin löytymään, aina on hyvää!

Tortillalasagne

1 pss tortillalättyjä
400-500g jauhelihaa (tai broitsua, tonnikalaa, kasviksia...)
1 paprika
1 iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 prk Valion kolmen juuston kermaa
1 prk tomaattimurskaa (yrtit, chili tms.)
n. puolisen pussia burritomaustetta (tai taco, fajitas...)
tacokastiketta
juustoraastetta
jalopenoja, maissia tms.

- Ruskista lihat, lisää sipulit, kuullota hetki ja mausta.
- Lisää pieneksi kuutioitu paprika (+ maissit ja jalopenot tms.), kääntele hetki, lisää tomaattimurska ja kerma. - Anna hautua hetki miedolla lämmöllä sopivan sakeaksi.
- Laita pyöreän vuoan (n. 3l) pohjalle kastiketta, juustoraastetta ja lätty. Jatka tätä niin kauan kun aineksia riittää. Päällimmäiseksi tulee kastikekerros ja juustoraastetta.
- Paista 225c puolisen tuntia, kunnes juusto ruskistuu. Kakku saattaa kohota komeaksi uunissa, mutta laskee inhimillisiin mittoihin kunhan jäähtyy! Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua! Kannattaa tehdä mieluummin reilun kokoiseen vuokaan kuin liian kinttanaan. Kiehuu yli!


7 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Sitä täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Meillä ukkokulta ja poitsut tykkää tortilloista (varsinkin kana-katkarapu) tosi paljon. Ei ole kyllä ikinä juolahtanut mieleen, että niitä voisi tehdä noinkin. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Juu, ja miehet on niin rasittavan ihania ja ihanan rasittavia ;oD

    VastaaPoista
  3. :D Olipas piristävä alku aamulle! Nyt lähden hommiin -ihan uutena naisena minäkin!

    VastaaPoista
  4. Hih, toi sun ensimmäinen kysymys miehiin viitaten on täälläkin niin tuttu -ja tällä viikolla ajankohtainen, joten tunnen suurta sympatiaa sinne suuntaan :D
    Resepti on mulle ihan uusi ja koska meilläkin tortilloista tykätään, laitan kokeiluun piakpuoliin!
    Syksyssä ihan parasta on sato, josta voi loihtia vaikka mitä herkkuja. Meillä porisee mustaviinimarjahillo parhaillaan, lasipurkit uunissa kuumentumassa.
    Mukava viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Hyvä kirjoitus ja tortillalasagne on meilläkin just nyt uunissa !!! :o)
    Mä vaan tiedän sen tortillapatana ja hieman eri sovelluksena mutta ihan sama ruoka ja ihanaa, nami nami !! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos mainiosta ohjeesta, täytynee kokeilla!

    Niin, miehet elävät sekä reaali- että fantasiamaailmassa - vallitseva puoli vaihtelee yllättävin ja epäsäännöllisin väliajoin. Yrittäkäähän kestää, se on ominaisuus eikä välttämättä ohjelmointivirhe.

    t. Myllyojan optimisti

    VastaaPoista
  7. Myllyojan optimisti puhuu asiaa, se on pakko kai todeta näin viiden vuoden havaintojakson perusteella. Kauhean epäreiluahan se vaan on, siis niinku meitä naisia kohtaan, että ne on just ja vaan ne miehet kun on vaikeita, KUN ME NAISET OLLAAN AINA NIIN HIRVEÄN HELPPOJA!!! :D :D :D :D

    H

    PS. Musta tuntuu ettei meillä toi reaali- ja fantasiamaailma ihan edes riitä...käyttöön on varmaan otettu jo kaikki lähiplaneetatkin!

    VastaaPoista