Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 12. syyskuuta 2011

Puntari: Ei jotain huonoa...

...ettei jotain hyvääkin.

Olin aika syvässä kuopassa kolme viikkoa sitten, kun oikea jalka Finlandia MTB:n jälkeen tuntui erittäin kipeältä ja lääkäri sanoi, että toipuminen voisi viedä kaksikin kuukautta.
Pakotin aivot sellaiseen asentoon, että pääasia on saada jalka hiihtokauden avaukseksi (ensilumille Ylläkselle marraskuussa) kuntoon. Että nyt on vaan otettava rauhallisesti ja tehtävä sitä mitä pystyy.
Mutta pakkohan se on sanoa, että juoksulenkkien jälkeen kävely tuntui vähän siltä, kuin pyöräilyn oppineelle laitettaisiin apupyörät...

Kävely on kuitenkin lähes ainoa liikuntamuoto, joka ei tunnu tekevän kipeää nivuseen. Näillä mennään.
Aloitin uuden kuntoilutavan viemällä mukuloita kerhoon ja hakemalla heitä sieltä kävellen. Lapset pyöräilevät tai ovat kärryssä. Viime viikolla kävelykilometrejä kertyi lähes 30. Tajusin myös kaivaa varastosta esiin kävelysauvat, jotka ovat siellä olleet pari vuotta käyttämättömänä. Tänään aamulla koin sellaisen ihmeen, että laitoin kellon aikaisin aamulla herättämään ja lähdin sauvalenkille. On muuten yllättävän tehokas kuntoilumuoto eikä varmaan tee yhtään huonoa tulevaa hiihtokautta ajatellen!
Ja sitten...ihan uutena asiana olen alkanut tehdä kuntopiiriä säännöllisesti. Siis vatsaa, selkää, punnerruksia. Päälle venyttelyä pitkän kaavan mukaan.
Tässähän voi olla jonkun uuden alku!

Ja jotta olisi jotain, minkä vuoksi viihtyä sauvakävelylenkeillä, kuntopiirissä, pilateksessa ja hiihtoladuilla, olen myös listannut tavoitteet vuodelle 2012:
- Talven aikana 500 hiihtokilometriä (riippuu kyllä millainen lumitalvi tulee)
- Sappee MTB 40 km alle 2.30
- Tahko MTB 60 km ajan selvä parantaminen (viiden tunnin hujakoille)
- Kukkia Triathlon pitkälle matkalle osallistuminen

Tavoitteet kuulostavat varmasti tosiurheilijoista naurettavilta, mutta tällaiselle tasapaksulle kotiäidille noissakin on tekemistä. Suurin haaste on varmasti tuo Kukkia Triathlon, jonka läpäisemiseksi täytyy ottaa talviharjoitteluun kyllä myös uinti.
Näitä kohti mennään. Haluaisin lisätä tuohon listaan vielä puolimaratonin, mutta taitaa olla parasta, että jätän juoksemisen vähemmälle, sillä kinttuni on tehty ihan johonkin muuhun kuin juoksemiseen.

Vuoden 2012 pyöräilytavoitteet ovat Sappeessa ja Tahkolla...

...suunnistustavoitteet Valio-Jukolassa ja Sydän-Hämeen iltarasteilla...

...ja hiihtotavoitteet kotiladuilla ja Ylläksellä!

7 kommenttia:

 1. Hyviä tavoitteita sulla. Tsemppiä treenikauteen! Mullakin on pari tavoitetta, joita en ole vielä julkisesti lausunut. Ukkokullalle tosin jo paljastin sen suurimman, joka on ensi elokuun loppupuolella. Mutta ensin täytyy päästä välitavoitteeseen, joka on ½maraton Itsenäisyyspäivänä Kuopiossa. Treenaaminen siihen on aloitettu, toivottavasti paikat ja pää kestää...

  VastaaPoista
 2. Mä olen koko tämän kesän miettinyt, että mitähän ensi vuonna... Aika vaikeaa on hahmottaa että mitä elämä sitten mahtaa olla. Riippuu niin monesta tekijästä.
  Unelmatilanteessa ensi kaudella toivoisin että:
  - pääsisi harrastamaan liikuntaa jossakin muodossa melkein päivittäin
  - saisi pyöräily- ja hölökkäkuntoakin jollekin mallille
  - pääsisi osallistumaan Sappeen ja Tahkon MTB -tapahtumiin ja selviäisi niistä hengissä
  - ehtisi suht säännöllisesti iltarasteille ja kehittyisikin siinä puuhassa
  - Jukolakin jossakin "pullahiirijoukkueessa" olisi upea tavoite, mutta katsotaan nyt...

  Jos vietän kesää yhtä "itsenäisesti" kuin aikaisempinakin vuosina, niin noille haaveille saa sanoa hyvästi, mutta jos edes jotain niistä pääsisi toteuttamaan niin oishan se hienoa! Ja jos en pääse, niin sitten häärään taas huolto- ja kannustusjoukoissa vanhaan malliin. Hienoa sekin on, tavallaan! :)
  Ai niin, Kaukkalan ympärijuoksu jäi Tiina sulta listasta, sinne mennään vaikka pää kainalossa!!!

  Ja Hanna, tsemppiä juoksutreeneihin, onpa hienot tavoitteet! Jaksaisinpa joskus juosta edes tuon puolikkaan!!!! :D

  H

  VastaaPoista
 3. Ai niin Tiina, jumppapallo on muuten mahtava kuntopiirihommiin! Koitahan saada siihen palloosi ilmaa, tuon sulle kasan ohjeita... :)

  H

  VastaaPoista
 4. Hyvältä kuulostaa, tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
 5. Mulla on tasan kaksi vaihtoehtoa. Yrittää pitää yllä tätä kuntoiluhuumetta tai vajoja takaisin sohvalle makaamaan ja tylsistymään.
  Ehkä noi tavoitteet auttaa tuon ensimmäisen kohdan suhteen.
  Jumppapallo, pilatesrulla ja kumppari on otettu käyttöön, tästä ei saa suunta olla ainakaan alaspäin!
  T

  VastaaPoista
 6. Hienot tavoitteet kummallakin Kyllikillä! Molemmilla tavoitteiden saavuttaminen tarkoittaa mukavan liikunnallista talvea (kyllä se siellä Halkomäessäkin onnistuu) ja nousujohteista kevättä. Ja kyllähän teidät molemmat on pakko nähdä Kaukkalan ympärijuoksusta, muuten siellä yllättää osallistujakato (ainakin miehissä) ;).

  Mulla on tämän vuoden tavoitteista vielä Vaarojen maraton jäljellä, äkkiä sekin tulee vastaan, armonaikaa reilut 3 viikkoa...

  t. Myllyojan nylkky

  VastaaPoista
 7. Toisilla ihmisillä on outoja mieltymyksiä. Kuten juosta maratooni märässä ja kylmässä itäsuomalaisessa vaaramaisemassa...!!!
  Ja tämän sanoessani ajattelen, että varmaan jonain vuonna olen siellä itsekin :)

  (Ajattelin nähkääs silloin kun mies osallistui eka kertaa Tahkolla 60 km kisaan, että kuka hullu sellaisessa haluaa itseään rääkätä. Ja siellä sitten oltiin itsekin pari vuotta myöhemmin)

  Tsemppiä vaan Myllyojan Nylkylle :)

  VastaaPoista