Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 20. syyskuuta 2011

Puntari: Satokauden wokki


Wokkia tekemällä pääsee itämaisiin fiiliksiin. Maire nautiskeli originaalia thai-ruokaa talvella 2009 Khao Lakissa.
Kuvien ruoka-annokset eivät liity alla olevaan ruokaohjeeseen.


Tähän sikahelppoon syyswokkiin voi tunkea lähes mitä vaan kasvimaalta sattuu löytymään.

Tarvitset:
- porkkanoita
- kesäkurpitsaa
- palsternakkaa
- sipulia
- valkosipulia
- kanasuikaleita
- suolaa
- sokeria tai hunajaa
- chilikastiketta
- wokkimaustetta
- (kookosmaitoa)
- täysjyvänuudeleita

- Kuori vihannekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kypsennä suikaleita öljyssä pannulla kunnes ovat napakan kypsiä. Kypsennä toisella pannulla samaan aikaan kanasuikaleet kypsiksi. Yhdistä kypsät vihannekset ja kanat samalle pannulle. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria, lorauta mukaan chilisoosia oman maun mukaan. Jos satut omistamaan Wok Thai -nimistä mausteseosta, laita sekaan 1-2 ruokalusikallista (mausteseos sisältää mm. paprikaa, chiliä, sitruunaruohoa, korianteria  ja kurkumaa, eli niitä voi heittää, jos ei ole valmista seosta). Jos haluat kastikkeesta kostean version, laita tölkki kookosmaitoa sekaan ja anna poreilla hetki.
Keitä nuudelit ja nautiskele soosi niiden kanssa.
Jos haluat oikein olla olevinasi, syö puikoilla.

Ja jälkkäriksi sitten Halkomäen reseptillä tehtyä Misua!

1 kommentti:

  1. Joo, hyvältä kuulostaa, wokkia misulla! Taidanpa kokeilla heti tänään, täytyy ensin vain pistäytyä kaupassa.

    VastaaPoista