Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 5. syyskuuta 2011

Puntari: Kotiseutuylpeyttä

Viikonlopun jälkeen täällä voi taas rinta kaarella kehua asuvansa maailman parhaassa paikassa!
Perjantaina pääsin vihdoinkin Vehkajärven näytelmäpiirin esitykseen. Veikko Huovisen pohjalta dramatisoitu Ihmisten puheet ei ollut näytelmänä (juoneltaan) mitenkään erikoinen, mutta hieno näyttelijäporukka teki siitä katselemisen arvoisen!
Etenkin jännitin ystävieni Liisan ja Tanjan puolesta, he kun olivat näytelmäpiirissä noviiseja (Liisa on ihan joskus ajat sitten ollut, mutta ei nyt pitkään aikaan). Molemmat selviytyivät omista rooleistaan loistavasti.
Tanjan roolihahmon punainen mekko toi mieleen jotain takaumia 90-luvulta, ettei vaan olisi Tanja Vienonen pitänyt tuota päällään Miss Suomi -kisoissa?!?
Sunnuntaina kotiseudun tapahtumat sitten jatkuivat meidän omalla kylällä. Puntarin Lenkki on Kuhmalahden Kisan järjestämä kuntoilutapahtuma, joka tänä vuonna järjestettiin ekaa kertaa. Osallistujia oli heti 75! Siis todella paljon siihen nähden, kuinka pieni paikka tämä Kuhmalahti on.
Sää suosi, livemusa toi meininkiä ja makkara maistui. Meillä oli lenkkiseurana Saiman kummit lapsineen ja illalla vielä saunottiin ja syötiin ja lapset tietysti ottivat ilon irti leikkiseurasta. Olipas mukavaa!
Tänään alkoi uusi viikko ja Mairella sen myötä kunnan virikekerho, jota on 2 krt viikossa. Lisäksi on 2 krt viikossa seurakunnan kerho ja kerran viikossa liikuntaleikkikoulu, joten tekeminen ei lopu.
Kun katselee kouluikäisten lastenkin harrastusmahdollisuuksia täällä, niin tekemistä löytyy lähes viikon jokaiselle päivälle. On palokuntaa, 4H-kerhoa, askartelukerhoa, näytelmäkerho, palloilua ja sählyä, taekwondoa, kuoro jne jne.
Maaseudulla ei ole harrastuksia, vai miten sitä joskus olen kuullut puhuttavankaan???

3 kommenttia:

 1. Ihanat "tädit" mekoissaan :) Nuo on just parhaita, kotikulmien omat tapahtumat, jotka kokoovat yhteen naapurit läheltä ja kaukaa.
  Ja saman huomion olen tehnyt täälläkin, missä kaupunki ei ole ihan vieressä eli paljon on tarjolla hyviä harrastuksia lapsille ja nuorille, jos sellaiset "vanhat kunnon" tekemiset (palokunta, partio, sähly, suhtkoht tavalliset jumpat jne) kiinnostaa.
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Aivan täydellinen sunnuntai ! Mitäköhän mä vaan tossa kuvassa puuhaan ... yritän saada kädet vauhdissa maahan !? ;)
  Saimalle hali.

  Elina

  VastaaPoista
 3. Maaseudulla yhteisöllisyys toimii, ihanaa!
  Kesäteatterissa meiniki on tosiaan hubaa, joten kerran kesässä pitää käväistä.

  VastaaPoista