Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kyllikit maailmalla: Tampere

Eilen vietettiin viralliset Kyllikkien Hullut päivät. Eli lähdettiin Tampereelle ihmettelemään ison maailman menoa.
Ensimmäinen shoppailukierros suoritettiin vakiokirpparillamme Kangasalla. Kyllähän sieltä taas tavaraa löytyi aina Tupperware-kipoista (joo, aina me ostetaan niitä) vaatteisiin ja peleihin. Pari joululahjaostostakin tuli jo kirpparilta suoritettua. Kierrätyslahjat kunniaan!

Kirpparilta auto navigoitiin kohti Veskaa, tuota Pirkkalan omaa ostosparatiisia. Veska on kiva paikka. Siellä on kaikki rättikaupat, missä voi katsella mihin kaikkeen rahansa voisi pistää, mutta ihmisiä ei ole missään. Valikoima kaupoissa on hyvä. Kauppakeskuksessa on ilmainen ja siisti vessa.
Veskassa sorruimme tekemään muutamat vaateostokset, kun halvalla sai.
Söimme myös eväät Veskan penkillä, kun hiuko pääsi yllättämään. Muistelimme siinä porkkanaa ja ruisleipää mussuttaessamme Rane Vekkilän kommenttia. " Köyhän täytyy olla nöyrä. Jos köyhä ei ole nöyrä, se on kohta tosi köyhä". Niinpä.

Raskausmuotia ala Hanna, sponsored by Nokian kumisaappaat.

Mihinkään ei mennä ilman eväitä!

Tupperware EcoPure Juomapullo ja kännykkä, miten pärjäsimmekään ennen ilman näitä? ihmettelee Hanna.

Veskan rauhallinen aamutunnelma vaihtui hektisyyteen Hämeenkadulla, kun vaihdoimme maisemaa ja tsekkasimme Tampereen keskustan butiikkeja. Juotiin me sitten kaikesta nuukuudestamme huolimatta latet Coffee Housessa. Samalla kuvittelimme olevamme jossain ulkomailla, meille kun tuollainen cityvilske on eksotiikkaa. Kotikulmilla törmää ennemmin lehmiin tai hirviin kuin ihmisiin.
Otimme myös rohkeat askeleet kosken yli ja ihmettelimme Keskustorilla olevaa syystoria. Hanna tarjoutui koemaistajaksi ja laadunvarmistajaksi brittiläiselle Fudge-ständille. Lopulta onnistuimme ohittamaan myyntipisteen kuitenkin nollakaloreilla.



Henkistä turhautumista koettiin lastenvaateosastojen värikoodatussa maailmassa. Ei ole helppoa olla tyttö eikä tyttölapsen äiti. Ellei sitten satu rakastamaan pinkkiä tai vaaleanpunaista.
Lähestyviä pahoinvoinnin aaltoja herättivät myös kauppojen stailatut mallinuket, siis ne lapsiversiot, jotka viestittävät meille, että lastemme kuuluisi pukeutua kuin pienet martina aitolehdet. Huivit kaulaan, saapikkaat jalkaan ja Luis Vuitton käteen. Jeps!!!

Ennen reissumme finaalipelejä Kangasalan Löytötexissä kävimme vielä tankkaamassa Tampereen keskustassa (olisko ollut Aleksanterinkadulla?) olevassa Vohvelikahvilassa. Kaffee, kaakao ja vohvelit maistuivat makialle. Paikka olisi ihan napakymppi ilman järkkyä rasvankäryä, eiks ne ole ikinä kuulleet liesituulettimista?!


Täällä me yritettiin näyttää boheemeilta mutta sivistyneiltä, eikä siltä, että...

...nyt JUMANKAUTA vähän äkkiä sitä kaakaoo ja vohvelia tänne!!!

5 kommenttia:

  1. Hitsi miten oli kiva päivä!!! Noista kuvista muuten karulla tavalla huomaa, ettei edes YSL:N Radiant Touch -valokynä tehoa enää noihin mustiin monttuihin mun silmien alla ...pitäis varmaan vetää kolmaskin kerros!? ;D (Et ois viittinyt käyttää jotain kuvankäsittelyohjelmaa?)
    Päätin just, että toivon nyt kolmantena jouluna peräkkäin pukilta omaa vohvelirautaa...josko nyt tärppäis ja pukki ois kuulolla? Saisi syödä vohvelinsa kotona raikkaassa sisäilmassa ja vähän halvemmalla...tosin niin paljoa kermavaahtoa en varmaan raskisi edes laittaa kuin kahvilan tytöt siihen päälle truuttaavat. Mutta hilloa tuplasti!

    H

    VastaaPoista
  2. Ihana reissu teillä :) Mä en ole ikikä vielä käynyt siinä keskustan "uudessa" vohvelikaffilassa (taitaa kai sekin jo olla muutaman vuoden siinä ollut?) - suuntaan aina siihen aitoon alkuperäiseen pieneen suloiseen Ojakadulle. Alkoikin heti tehdä mieli vohveleita... vain rauta puuttuu täältäkin...
    Kivaa viikkoa teille molemmille!

    VastaaPoista
  3. Olipas hubaa! Veskassa taisi olla ihan yhtä hiljainen meininki kymmenen vuotta sitten, kun itse viimeksi poikkesin. Silloinkaan ei tarvinnut yhdellekään kassalle jonottaa...

    VastaaPoista
  4. Mukavalta reissulta vaikutti! Veska on ihan unelmapaikka shoppailla lasten ja lastenvaunujen kanssa. Tilaa on eikä kukaan törmäile päin! Autonkin saa mukavan lähelle =) Ja sen olen aina saanut mitä olen hakenut, ja vähän ylimääräistäkin. Meidän teinit ei Veskan vaatekaupoista enää löydä mitään, "...siis siel on niin surkee valikoima..." Ja loppuun vinkki: Nokialla Hempankaaren toimintakeskuksen yhteydessä on ihana vohvelikahvila jossa palvelu on ensiluokkaista ja vohvelit (suolainen tai makea) ei ole hinnalla pilattu!! Kannattaa poiketa jos on sinnepäin kulkua.

    VastaaPoista
  5. Veska on kyllä hyvä paikka vaateostoksille, ja saahan sieltä nykyään paljon muutakin. On siellä meininki sentään piristynyt sitten alkuaikojen. Musta tuntuu että kaupoissa on valikoimat suunnattukin enemmän aikuisväestölle kuin teineille, koska mä en taas tahdo löytää keskustan vastaavista liikkeistä oikein mitään itselleni. Ja tuolla on tilaa kierrellä ja vaatteiden esille panoon on satsattu. Eikä kassoille todellakaan tarvitse jonottaa! ;)
    Täytyypäs mennä testaamaan Hempankaaren vohvelit seuraavalla kerralla kun eksytään Nokialle Nansoilemaan. Perinteinen kesäreissu tehtaanmyymälään jäi tänä vuonna jostain syystä väliin!

    H

    VastaaPoista