Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 21. marraskuuta 2011

Marraskalenterin luukku 21

Marraskalenterin luukku 21 on "iltajulkaisu", joka voi viedä unet makeanhimoisilta lukijoilta. Tämä resepti jatkaa samaa tuntuisaa linjaa kuin Saatananperkeleenhyvä Juustokeitto. Helppo, nopea ja toimii. Marraskuusta ei selvitä millään marenkihötöillä jos jälkkäreitä valitaan.
Tätä herkkua voit tarjota vaikka Saatananperkeleenhyvän Juustokeiton jälkkärinä. Tai ihan pikkujoulumeiningillä. Tai vaikka joulupöydässä! Ohjeella voit valmistaa myös jälkiruokia pieniin annosmaljoihin! Pahoittelemme kakun kuvan puuttumista. Kakku tehtiin lauantaiksi, mutta se syötiin nopeammin kuin arvasimmekaan. Kamera ei ehtinyt menoon mukaan. Mutta saattepa reenata vähän mielikuvitustanne tällä kertaa...ja onhan toi puolukka ihan nätti noissa adventtikransseissakin...



Ihanhelvetinhyvä Puolukkakakku

Pohja:
100g pipareita
100g kaurakeksejä

Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Painele irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.


Täyte:
1prk kuohukermaa
2dl maustamatonta jogurttia
2dl puolukkasurvosta
1dl sokeria (mikäli käytät survoksen sijasta puolukkahilloa, laita vähemmän sokeria)
5 liivatelehteä

Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, puolukkasurvos ja sokeri. Liuota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana  täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle, tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.


Pinnalle:
200g (4dl) kokonaisia puolukoita
1dl kuumaa vettä
1/2dl hyytelösokeria

Ripottele puolukat hyytyneen kakun päälle tasaisesti ja valmista sokerikiille paketin ohjeen mukaan. Sivele kiille pullasudilla tai kaada suoraan kattilasta puolukoiden päälle. Anna hyytyä jääkapissa vielä 3-4 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Ohje kuulostaa justiinsa niin hyvältä, että on pakko joskus kokeilla - kirjoitin jo ylös..
    Kivannäköisiä kransseja - puolukkoineen :)

    VastaaPoista
  2. Juu, se on kyllä hyvää ja raikasta, kunhan ei pilaa sitä liialla sokerilla! Ja säilyykin hyvin jääkaapissa, joten voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi! :)

    H

    VastaaPoista