Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kyllikit pulassa: APUVA!


Nyt kaivataan todellisten nettinörttien apua!  

Plokiarvonta tulossa ja Bloggeri ilmoittaa että Picasa -verkkoalbumi on täynnä eikä päivityksiin pysty lisäämään kuvia! MITÄ PITÄÄ TEHDÄ??? Toisin sanoen miten niitä kuvia saa poistettua sieltä verkkoalbumista?

3 kommenttia:

 1. Mene(tte) Google-tilin Valokuvat-osioon (esim. Google-haun tai Gmailin kautta), löytyy mustasta yläpalkista Lisää-otsikon alta. Sieltä sitten näkyy albumilista, josta voi joko poistaa kokonaisia albumeja tai sitten voi poistaa kuvia yksitellen.

  VastaaPoista
 2. Mulle kävi joku aika sitten ihan samoin. Poistelin sitten blogistani "turhia" postauksia ja kuvia. Jätin vaan vanhoista postauksista ne tärkeimmät kuvineen. Toinen vaihtoehto on ostaa lisätilaa, jolloin kaikki jutut ja kuvat voi pitää blogissaan.

  VastaaPoista
 3. Tsekkasin omaani ja huomasin sellaisen että kuva menee picasan albumiin joskus kovin isokokoisena (tuhannen kiloa tai enemmän), vaikka sivulla näytettävä kuva tarttee olla korkeintaan kymmenistä satoihin kiloihin. Myös ns. vahingonlaukaukset näkyi olevan picasa-albumissa, vaikka ne eivät koskaan blogiin päätyneet.

  Kuvien kokoon apu löytyy mm. ohjelmasta Microsoft Office picture managerista (jos siis on office-paketti, niin on tuokin ohjelma koneella).

  Siinä voi muokata kuvia hyvin yksinkertaisesti, eli
  muokkaa kuvia >
  muuta kokoa >
  valitse esim. valmisasetus asiakirja suuri.

  Näin kuvasta tippuu yleensä tuhansia kiloja pois, ja näkyy yhtä hyvänä blogissa. (kameran kuvan koko yleensä tuhansia pikseleitä suuntaansa, jotta sen voi tulostaa tarkkana. Netti ei osaa sitä kuitenkaan niin tarkkana näyttää, joten blogger kutistaa kuvan kuitenkin, siksi tilan säästämiseksi kannattaa kutistaa se valmiiksi)

  VastaaPoista