Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Halkomäki : Neitsytmatka

Sunnuntainen keväisen kepeä ja kuulas keli sai minut valtaansa ja ottamaan rohkean askeleen  uuden kumppanin kanssa. Edessä oli kauan odotettu neitsytmatka!

Kumppaneitahan vaihdetaan nykyään aika kevyin perustein. Minullakin meni tuon vanhan kanssa "ihan kivasti", mutta jotain kai kuitenkin puuttui. Joustavuutta kaipasin enemmän, ja nyt sitä löytyy vaikka muille jakaa. Samassa rytäkässä sain myös kevyemmän ja hiukan naisellisemmankin parin rinnalleni, vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa jalkoväliin. Minulla on nimittäin UUSI PYÖRÄ! Jippii!!!

Koko talvi tätä pientä salaisuutta on varjeltu täällä Maitolaiturin päkstakella, vaikeaa se oli vaikka päätin visusti raottaa salaisuuden verhoa vasta sitten kun pääsen tositoimiin! Tuntui melkein ihan liian ihanalta kaivaa tämä kaunokainen tuolta varaston kätköistä ja ottaa ensipolkaisut kotipihalla. Ihan vatsanpohjaa kutkutti! Neitsytmatka suuntautui Kaukkalan kuraisille ja kuoppaisille sorateille. Ja ajoin kyllä varmasti läpi jokaisen kuopan minkä löysin. Ja niin ihanan pehmeästi se niistä jumpsautteli yli, ei tarvinnut paljoa perssiitä penkistä nostella kun jousitus toimi unelman lailla. Täysjousto, ah!
Eipä voi muuta todeta kuin että kyllä oli ihanaa pyöräillä!!! Oli ihan kevät, varikset lenteli risukasat nokissaan eestaas, linnut lauloi ja ilma oli niin hapekas. Tosin yllättävän kylmä viima vihmoi kypärän aukoista läpi ja sormetkin hyytyivät pieneen kohmeeseen jo heti alkumatkasta.

Trekki vaihtui siis nyt Konaan. Ja Konahan on maastopyörien Lada, kuten eräs ystävämme aikoinaan totesi...onko? Tämä Kona puhuu vielä norjaa. Se on ottanut ensituntumansa maastoon jonkun norjattaren kisapelinä, mutta ulkoisilta puitteiltaan se on kuin uusi. Ja kevyt: 10.3 kg!!! Mulla ei ehkä ole kylän suurinta kypärää mutta kevyin pyörä ainakin! Kiitos Tampereen Pyöräkunkulle Janille, joka antoi menopelistä kuuman vihjeen. Tarvittiin vain yksi visiitti Bike Kingin kioskille ja se oli siinä. Nykyäänhän Suvantokadun liike on ihan virallisesti Kona Store, joten sieltä näitä voi käydä kyselemässä tulevaisuudessakin sitten kun tämän saa hajotettua! Tiinahan on pyörästä tosi kade vaikka ei sitä myönnä, koska se on todellinen Konagirl henkeen ja vereen. Ja nyt sillä on se Spessu.  No, ehkä voin tätä kaunotarta sille joskus lainata jos saan vaihtariksi ajaa sen Pololla!

Tiinalla ja sen Spessulla on jo aika hioutunut tyyli. Tai siis lookki. Etenkin jos se lainaa mun urheilupaitaa joka mätsää ohjaustangon kuminpalasiin. Mulla on edessä vielä armoton tuunaaminen ja yhteisen sävelen löytäminen. Katsotaan pitääkö palkata joku stylisti hoitaan homma, vai löydänkö jotain mikä sopii valkoinen-punainen-oranssi -värimaailmaan. Muutakin kuin vaihtelevasti punavalkoinen naama. Vai olikohan Tiinalla joku oranssi Kona -paita? Ehkä voidaan tehdä vaihtarit? Se mikä taidoissa hävitään se tyylissä voitetaan!

Osittain jäisestä ja lumisesta reitistä huolimatta palasin kotiin ehjin nahoin. Neitsytmatka oli onnistunut ja haaksirikolta vältyttiin! Loppuverryttelyksi kasasin puolisen tuntia halkona pinoon. Parasta kevättä!Sittemmin eilen satanut puolimetrinen hanki tasasi hiukan pulssia pyöräilyn suhteen, mutta aamupäivällä puhelimeen tupsahtanut kutsu Kuhmalahden pyöräilysessiosta pitkänperjantain kunniaksi nosti taas suupielet hymyyn!

4 kommenttia:

 1. Kateellinen?

  Kyllä!
  Sillä jos tää sun pyörä on syönyt samoja mömmöjä kuin norjalaiset hiihtäjät, niin kuinka kovaa se oikein mahtaa kulkeakaan?
  Siinä ei paljo oulusta haetut spessut perässä pysy...:(

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen röntgenkuvannut sen rungon mahdollisten epo -kätköjen varalta. Ettei mua heti diskata kun vedän kärkipaikkoja kisoissa...
   Spessu vasta teroittelee kynsiään tätä kautta varten ja näyttää sulle todellisen luonteensa! Ja jos ei, niin ainahan me voidaan tehdä vaihtarit, kun mä en kuitenkaan kykene sun kuntopohjaasi tällä kotiäitielämälläni saavuttamaan...

   H

   Poista
 2. Onnea uudelle maasturille. Tosi makee!! =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Se on makea kuin karkki. Oispa kuskikin yhtä makee! ;)

   H

   Poista