Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 26. huhtikuuta 2012

Puntari: Mutakakkua kurarallin keskelle

Eilen tempaisin esiin Aitoon marttojen kakkukurssimonisteen ja aloin leipoa. Kaapista sattui juuri sopivasti löytymään aineksen mutakakkuun, jonka ohje sopii kuin nenä päähän näinä hitusen kuraisina aikoina. Tämä kakku valmistuu vasemmalla kädellä kun samaan aikaan oikealla kädellä siivoaa kodinhoitohuoneen lattiaa ravasta.

Tarvitset

125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

1. Leikkaa irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunuksen alaosa.

2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

3. Lisää sokeri, suola ja vanilijasokeri.

4. Sekoita munat joukkoon yksitellen.

5. Lisää vehnäjauhot.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Kakku voi jäädä keskeltä vähän pehmeäksi.

7. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

3 kommenttia:

  1. Siis mä en sit pysty leipomaan tätä kun keittiö ja kodinhoitohuone on eri kerroksissa... :(

    H

    ps. Tulen teille syömään...

    VastaaPoista
  2. Mut miten sulla voi olla suklaata kaapissa "valmiina"?

    Ihanaa varmasti olis mut tänään en voi leipoa ku söisin yksin koko kakun. Ei hyvä. :)

    Viivi

    VastaaPoista
  3. Suklaan kanssa oli käynyt joku työtapaturma, että oli jäänyt kakkukuorrutuksesta yli ja jäänyt kaapin perukoille. Yleensähän pari palaa taloussuklaata menee kahvin kyytipoikana mainiosti, eikä levyjä jää kaappiin makoilemaan...

    Tää kakku on onneksi sen verran pieni, että ei maailma kaadu, vaikka sen söisikin yksin ;)

    VastaaPoista