Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 27. helmikuuta 2014

Halkomäki: Jumalaiset omenavartalot kisaavat!

 
Taas olisi aika pitää hiukan missikisoja!
Miss Omena 2014 pyörähtää käyntiin kohtsilleen, kandidaatteina nämä söpöläiset:
 Kilpailijatar numero 1: Omena Pirkka Royal Gala TAVIS
kilohinta 2,40€
Kilpailijatar numero 2: Omena Pirkka Royal Gala LUOMU 
kilohinta 2,99€

Nelihenkinen tuomaristo teki ankaraa pohdintatyötä ja raakkasi omput paremmuusjärjestykseen. Kokonsa puolesta kilpailun voittaisi selvästi kilpailijatar nro 1. Mutta siihen sen meriitit sitten jäivätkin, valitettavasti. Maku oli vaisu ja pliisu, mutta kuitenkin ihan mukiinmenevän syötävä. Kilpailijatar nro 2 puolestaan häikäisi makeudellaan, mehukkuudellaan ja voimakkailla aromeillaan. Kertakaikkisen herkullinen! Kilpasiskoaan pienempi koko ei tässä tapauksessa haitannut mitenkään kun maku oli niin tyrmäävä!

Luomua tulee suosittua aina kun se vaan mahtuu kilohintansa puolesta kipurajojen sisäpuolelle. Tässä tapauksessa kilohinta on tavalliseen nähden mielestäni tosi pieni, ei edes kirpaise! Näihin luomuomenoihin törmäsin meidän vanhan kuntakeskuksen K-kaupassa, jossa ne olivat hedelmähyllyssä muiden omenalaatikoiden ohessa. Kokeilin ja ihastuin. Prismastakin löysin vastaavia luomuna ja tosi herkullisia olivat. Tein vertailevaa tutkimusta myös tavispäärynän ja luomupäärynän kesken, niissä aivan sama lopputulos; luomu oli hiukan pienempää mutta maku oli huomattavasti parempi. Kilohinnassa tosin oli enemmän eroa kuin omenoilla.
Monissa kaupoissa luomutuotteet ovat hujan hajan ties missä, vaikka niiden pitäisi olla joko selkeästi omana osastonaan tai sitten vastaavien tuotteiden seurassa paraatipaikoilla. Ei niitä kiireessä muuten huomaa eikä ehdi etsiskellä. Mutta bongailehan näitä kauppareissulla! Jos sulla on luomuneitsyys vielä korkkaamatta niin näistä omenoista on helppoa ja edullista aloittaa. Älä pelkää, ei kertakokeilusta vielä tule ekohipin mainetta!

ps. Valitse mukaasi vain sellaiset kivikovat omenat, ne on rapeita ja ihania, omenoita parhaassa iässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti