Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 30. elokuuta 2014

Puntari: Kenkäonnea

Yleensä en saa mitään isoa nautintoa ostoksilla käymisestä. Mulle se on enemmän sellainen välttämätön paha, kun täytyy lähteä metsästämään esim.  uusia farkkuja tai kenkiä. Tilanne voisi olla eri jos asuisin kaupungissa ja kaupoilla tulis poikettua säännöllisesti ja silmiin vois osua sattumalta kivoja juttuja. Tällä viikolla koin kuitenkin pienen onnen tunteen avatessani kotiovelle tullutta pakettia. Lasten Metsoloilta tilatut lasten kengät oli niin herkullisen näköiset ja laadukkaan oloiset, eikä hintakaan alessa päätä huimannu. 44 euroa nahkakengistä ei ollut mielestäni riistohinta. 
Näillä kelpaa tyttöjen (ja myöhemmin vielä serkkupoikienkin) tepastella vähän kosteammallakin kelillä. Pintaan sipaistiin heti uutena valjasöljyä ja hyvin näyttää pinta hylkivän vettä. 

Niin, niistä ostoksista vielä. Eilen katseltiin Himoshoppaaja-elokuvaa. Vaikka jutut siinä aika kärjistettyjä ovatkin, niin silti pisti miettimään tätä nykyistä kulutus(hysteria)yhteiskuntaa. Aika moni blogeissakin "voivottelee" kuinka kaapista löytyi taas joskus aikanaan ostettuja vaatteita, joissa on vielä hintalaput kiinni. Sama ilmiö näkyy kälyni pyörittämässä poistotekstiilikeskuksessa Texvexissä, minne tulee kuulemma paljon täysin käyttämätöntä vaatetta kuluttajilta. Ilmeisesti materian ostamisesta saa niin hyvät fiilikset ja täyttää jotain tyhjiöö, että kamaa tulee haalittua yli äyräiden. Vähempikin riittäisi?!

Kierrättäminen ja laatuun satsaaminen ovat ehkä omaat avainsanat kuluttamisessa. Huutonetistä huudetut Marimekon raitapaidat eivät maksa paljoa ja kiertävät vielä meiltä muille. Samaa ei voi sanoa halpaketjujen paidoista, jotka kestävät ehkä yhdellä lapsella. 
Viime aikoina ompelukone on surrannut useammatkin risat vaatteet takaisin käyttöön. 


2 kommenttia:

  1. Ihanat kengät olet tytöille tilannut! Pistää ihan harmittamaan kun meidän lapsille ei voi tilata mitään mistään, aina tarttee ensin sovittaa. Ne on niin kummallisen mallisia lapsia ja tarkkoja siitä miltä kengät ja vaatteet tuntuu päällä. Ja se kaupoissa kiertely ei ole munkaan juttu, ei sitten yhtään! Kivaa viikkoa teille sinne Puntariin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne Eija! Meillä on tuttavapiirissä yksi lapsi, jolle on myös hyvin tarkkaa se miltä vaate tuntuu päällä. Jotkut aistit on herkempiä kuin toiset. Mulle tää nettishoppailu on kyllä pelastus, just viikko sitten pyyhin hikeä otsalta kun käytiin ostamassa muutamat housut tytöille. Sovittaminen otti koville, ihan meillä kaikilla!

      Poista