Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Halkomäki: Poroa, Piparjuurta, Puolukkaa

Pohjoisen reissulla tuli seikkailtua keittiössä ihan mukavasti, sillä pöytäkunta koostui monen päivänä kymmenestä ruokailijasta. Siinä oli sellaista savottaemännän meininkiä kun viiden litran soppakattilakin jäi pieneksi!
Joulupäivän iltapäiväkahveille olin suunnitellut tekeväni näitä savuporoherkkuja suolaiseksi tarjottavaksi. Jostain kumman syystä ne jäivät kuitenkin silloin tekemättä, mutta muutamaa päivää myöhemmin niitä olikin tarjolla iltateen kaverina. Niin nopea ja helppo ohje, että laitan sen tännekin jakoon.
Muutamia huomioita reseptin osalta tein:
Täytettä laittaisin vähemmän yhtä piirakkaa kohti, sillä se on melko tuhtia. Niin että alkuperäisohjeen mukaisen kymmenen piirakan sijaan näitä saisi tästä tehtyä vaikka sen kaksikymmentä. Ja täytettäkin voi tietysti varioida, laittaa savuporon ja persiljan tilalle savulohta ja tilliä, vaihtaa maustamattoman tuorejuuston maustettuun ja sitä rataa. Kyllä te tiedätte!
Ja hei, nämä oli ihan tosi hyviä vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä, vaikka voitaikinan rapsakkuus puuttuikin! (Ja kaikkihan huomaa että mun piirakoista puuttuu nyt se persilja...)

Mutta sitten itse asiaan, eipä tässä sen kummempia läpinöitä kaivata:




Poropiiraset
10(20)kpl
 
500 (1000)g voitaikinalevyjä
1 muna
150g ranskankermaa
100g tuorejuustoa
2-3tl piparjuuritahnaa
100g kylmäsavuporoleikettä
½tl mustapippurirouhetta
persiljasilppua
 
koristeluun:
puolukoita
persiljasilppua

  • puolita sulaneet voitaikinalevyt, viillä veitsellä sentin levyinen kehys taikinanelijöiden reunoille ja voitele levyt munalla

  • sekoita hienoksi silputtu savuporo, ranskankerma, tuorejuusto ja piparjuuritahna, mausta persiljalla ja pippurilla
 

  • jaa täyte piirakoiden keskelle ja levitä hiukan, ei kuitenkaan viillettyjen reunojen päälle
  • paista 225c noin 15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin ruskean värin

  • koristele valmiit piirakat puolukoilla ja persiljalla
  • tarjoile hiukan jäähtyneinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti