Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 10. marraskuuta 2015

Halkomäki: Operaatio Joulun Lapsi


Sade ropisee sen verran tunteita herättävästi tuohon ikkunaruutuun että tässähän pukkaa suorastaan autenttista joulufiilistä! Eihän tätä vielä näin marraskuussa varmaan saisi sanoa ääneen, mutta täällä Halkomäessä noi jouluvalmistelut on jo polkaistu hyvän aikaa sitten käyntiin. Tarkoittaa muutakin kuin sitä, että mä olen syönyt jo KOLME rasiallista Annas Pepparkakoreita tuossa aivan kuin ohimennen. Pari silloin tällöin ja kahvin kanssa ja iltateellä ja...siis sellaisen yhden pötkylän vetäisee ihan kuin huomaamattaan. Niihin tulee järkyttävä himo! Pitäis varmaan vieroittautua, muuten ei mahdu enää ne viimeisetkään farkut kohta kiinni. Alkaa kelit olla vähän turhan kylmät ilman housuja kulkemiseen.

No, mutta muutakin on tapahtunut kuin piparin mässäämistä ja glögihörppyjä. Nimittäin Operaatio Joulun Lapsi -keräys on taas menossa. Osallistuttiin siihen viime vuonna ensimmäistä kertaa, joten tänä vuonna kai voidaan puhua jo perinteestä? Tosin sillä erotuksella, että viime vuonna vietiin paketteihin tulevia tavaroita seurikselle pakettitalkoisiin, ja tänä vuonna väkerrettiin paketit itse. Kaksi pakettia. Toinen 2-vuotiaalle tytölle, toinen 4-vuotiaalle pojalle. Pakettien kasaamispäivää odotettiin muksujen keskuudessa kuin kuuta nousevaksi, ja oli oikeasti niin liikuttavaa nähdä miten noin pienet ihmiset jo ymmärsivät asian hyvän tarkoituksen!
Pitkin vuotta olin haalinut paketteihin listattuja tavaroita alennusmyynneistä ja tarjouskoreista aina kun kohdalle osui, ja molemmat lasten Mummut tulivat myös mukaan talkoisiin villasukkien, vaatteiden, pipojen sun muiden kanssa. Pikkupojista vanhempi halusi laittaa pojan pakettiin yhden syntymäpäivälahjaksi saamansa lelun, koska hänellä itsellään sellainen oli jo entuudestaan. Oli varma että joku poika jossain kaukana ilahtuisi siitä.


 

 
Viime viikolle sovittiin paketointipäivä ja saatiin Ritva-Mummo avuksi. Kenkälaatikot päällystettiin joulupaperilla ja sitten käytiin lahjatavaralistaa läpi. Tavarat pakattiin laatikoihin ja päälle kirjoitettiin kortti, jossa oli lähettäjien kuva sekä hyvän joulun toivotus. Eilen ne vietiin seurakunnan kerhotädeille edelleen toimitettaviksi.

 
 
Lahjapakettien kasaaminen oli oikeasti todella pieni homma, eikä niihin paljoa rahaa kulunut kun hankinnat teki huolella. Mutta kuinka hyvä mieli siitä tuli kaikille!  Ajatus siitä, että joku lapsi saa siitä joulunsa ainoan paketin oloissa, joissa joulua ei välttämättä ole varaa viettää millään tavalla, on kyllä koskettava. Viime vuonna menin katsomaan netissä kyseisen keräyskampanjan videon  ja pillitin silmät päästäni. Useampana päivänä. Oli se hurjaa katsottavaa. Mutavellin keskellä asuneet suuren perheen nuhanenäiset nappisilmäiset lapset eivät unohdu ikinä.

Jostain syystä suhtaudun kaikenlaisiin keräyskampanjoihin aina jotenkin varauksella. Etenkin jos ne menevät ulkomaille. Olen ollut itse järjestämässä keräyksiä ja käynyt viemässä apua Venäjälle lastensairaalaan sekä synnytyssairaalaan. Antanut tavarat suoraan käteen niitä tarvitseville ja nähnyt ihan oikeasti sen, miten suuri merkitys pienilläkin jutuilla voi olla. Tämän Joulun Lapsi -keräyksen tunsin tosi tärkeäksi, ja luotan siihen että apu menee todella perille.  Keräys on menossa juuri nyt ja siihen ehtii vielä hyvin osallistua. Mikäli haluat tässä vaiheessa marraskuuta viritellä joulutunnelmaa muutoinkin kuin vain piparkakkuja ahmimalla, niin tässäpä mukava vinkki.Keräyksen voi myös tempaista pystyyn vaikka omalla työpaikalla, oppilaitoksissa, yhdistyksissä tai niin kuin täällä Pälkäneellä, Seurakunnan kautta. Paketteja viedään yli sataan maahan ympäri maailmaa köyhyydessä eläville lapsille. Suomessa keräyksen organisoi Patmos lähetyssäätiö ja maailmanlaajuisesti sitä johtaa Samaritan´s Purse -järjestö. Suomalaisten tekemät paketit lähetetään Romaniaan ja Moldovaan. Keräystä on täällä toteutettu jo vuodesta 1995.
Keräykseen voi osallistua myös lahjoittamalla rahaa tai pakata netissä virtuaalipaketin omien toiveiden mukaan. Lisätietoja keräyksestä  löydät www.joulunlapsi.fi


 
PAKETTIIN LAHJAKSI:
 
*LELU tai kaksi
*PIPO, HANSKAT JA SUKAT, OHUT PITKÄHIHAINEN PAITA
*VIHKO, LYIJY- JA VÄRIKYNIÄ, TEROITIN JA PENAALI
*HAMMASHARJA, HAMMASTAHNA, PALASAIPPUA
*HEDELMÄKARKKIPUSSI
*JOTAIN MUITA LASTA ILAHDUTTAVIA TAVAROITA (värityskirja, tarroja, koulutarvikkeita,pinnejä, pompuloita, askartelujuttuja, kirjepaperia tms.)

Pakettiin ei saa laittaa:
Käytettyjä tai vaurioituneita tavaroita tai vaatteita. Sotaan tai taikuuteen viittaavia tavaroita, suklaata, salmiakkia, irtokarkkeja, ruokaa, nesteitä, voiteita, särkyviä tavaroita, rahaa, puukkoja tai linkkuveitsiä.

2 kommenttia:

 1. Olen monet vuodet jo lahjoittanut Pelastusarmeijjalle jouluna aina joitakin lahjoja lapsille. Töiden kautta myös HOPE -keräyksiin. Tänäkin vuonna taas näin. Molemmat kotimaisille vähävaraisille perheille. Se työ on myös tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tosi tärkeää! :) Tämä Joulun Lapsi -keräys avaa kivasti tämän joulukauden ja siitä lähtevät liikkeelle sitten pikku hiljaa muutkin keräykset. Pelastusarmeija sekä Joulupuu -keräys ovat vakiokohteita meillä myös. :)

   H

   Poista