Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Puntari: Katkaise kierre

Syksy. Ruuhkavuodet. Ura. Perhe. Ystävät. Liikakilot. Repsottavat nurkat. Viikkosiivous.

Kyllä te tiedätte.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Ehkä tunnettekin saman vanteen puristavan päätä, mikä meikeläiselle silloin tällöin ilmestyy?! Tulee tunne, että pulssi ei laske normaalilukemiin koko päivän aikana ja unikin on katkonaista kieriskelyä sängyssä.

Jotkut nauttivat kiireestä, paineesta ja suorittamisesta. Niin minäkin. Tiettyyn rajaan asti. Tunnustan kuitenkin olevani ihminen, joka ei tavoittele täydellisyyttä, ja kun keho alkaa huutaa hoosiannaa, täytyy vetää heittoistuimen kahvasta. Silläkin uhalla, että koti alkaa muistuttaa sisätiloiltaan Tarastejärven kaatopaikkaa ja farkkuja saa tosissaan kiskoa lantiolle kerääntyneiden rasvamakkaroiden yli. Ihan sama, välillä täytyy tsillata ja olla vaan.

Vuosien saatossa oon löytänyt monia hyviä tapoja katkaista suorittamisen kierre.
Feel free to copy!


1. Vietä Älä Tee Mitään -päivää.
Tai älä tee ainakaan mitään sellaista, mikä ei nappaa. Jos nappaa hautautua naistenlehtien ja irtokarkkien kanssa sohvalle viltin alle, hautaudu. Älä missään nimessä pakota itseäsi ulkoilemaan syysviimaan sateeseen, jos ei huvita. Anna itsellesi lupa viettää päivä murmelina. Ja uskokaa pois, tähän EI tarvita syyksi kehkokuumetta, migreeniä, kuukautiskipuja tai muutakaan lamaannuttavaa vammaa (jalka poikki, neliraajahalvaus tmv).


2. Hyvä ruoka, parempi mieli. 
Antaudu keittiön viettelyksille. Kokatessa murheet unohtuu, etenkin jos nauttii ruuanlaiton ohessa lasillisen (tai viisi) viiniä. Kata kivasti (älä ota tästä paineita, bloggaajien keittiökuvissa olevat kattaukset ovat ihan yhtä sotkuisia kuin omasi minuutti sen jälkeen, kun perhe on rynnännyt pöytään)3. Mene uimahalliin. 
En tiedä rentouttavampaa tapaa työpäivän päälle, kuin mennä uimahalliin. Välillä on kiva uida matkaa, mutta salli itsellesi myös päämäärätön kelluskelu terapia-altaan lämpimässä vedessä. Uimahallissa on sikälikin kivaa, että fitnesspäiväkirjojen ja sporttilehtien lukemisen jälkeen uimahallin saunassa ja pesuhuoneessa maailman realiteetit palaavat takaisin uomiinsa: et olekaan ainoa, joka survoo niitä farkkuja epätoivoisena jalkaansa eikä elä pelkällä rahkalla ja raejuustolla.4. Liiku. 
Sopivasti. Älä vedä övereitä. Etsi sellaista liikuntaa, joka miellyttää. Liikunnasta tulevilla höyryillä ihminen menee yllättävän pitkälle. Haasta silloin tällöin itsesi. Lähde mukaan liikuntatapahtumaan vaikka kaverin kanssa. Et tule pettymään.5. Pidä yhteyttä ystäviin. 
Siis jos ne ovat yhteydenpitämisen arvoisia. Karsi turhat tyypit ympäriltä ja keskity olennaisiin. Järjestä Vain elämää -tyyppinen ilta, missä syödään ja juodaan hyvin. Nyyttäriperiaatteella emäntäkään ei näänny ja syksy tarjoaa loistavan syyn sammuttaa valot ja sytyttää kynttilät. Tutkitusti villakoirat kaihtavat kynttilänvaloa.


6. Mene keikalle. 
Musiikki vie sut taivaisiin.7. Katsele vanhat valokuva-albumit läpi yksin tai perheen kanssa. 
On terapeuttista nähdä itsensä eri elämänvaiheissa. Mukavat ja vähemmän mukavat muistot palaavat mieleen ja pystyt käsittelemään niitä tilanteen vaatimalla tavalla, eli vetämällä kännit.


8. Metsity. 
Lähde luontoon, oli se sitten kaupunki- tai maalaisluontoa. Hakeudu vihreälle alueelle, hengitä syvään ja kuuntele. Erityisen voimaannuttavaa on lähteä ulos pilkkopimeällä ja aistia kaikki magia ympärillä. Pienikin oleskelu poissa älyluurien ja kiljuvien kakaroiden lähipiiristä virkistää.


9. Haahuile kaupungissa. 
Metsittymisen vastapainoksi tarvitaan kaupunki, autot, kahvilat, kaupat ja galleriat. Istu kiireettömästi lattemukin äärelle, avaa kiiltäväkantinen muotilehti ja anna ajatusten ja katseen levätä s**tanan kalliissa merkkilaukuissa ja muotiluomuksissa. Jos verottaja muistaa mukavilla palautuksilla, niin varaa itsellesi ja frendillesi hotellihuone ja vietä kaupungissa aikaa pitkän kaavan mukaan. (Muista, että voit myös ihan vailla omantunnon häivää ja itsekkästi toivoa perheeltäsi vaikka joulu- tai äitienpäivälahjaksi sitä, että pääset heistä yhdeksi yöksi eroon.)10. Unohda täydellisyys ja anna palaa. 
Välillä kannattaa olla vähän kreisi. Pistää Antti Tuiskua soimaan ja bailata keittiössä soppakauhan varressa silloin, kun kukaan ei (toivottavasti) nää.

3 kommenttia:

 1. Just näin! Välillä on päästettävä se pero irti:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Mä luulen, että liian moni antaa sen pedon uinua ja kasaa vaan murhetta murheen päälle. Kunnon ravistelu silloin tällöin tekee ihmiselle hyvää!
   T

   Poista