Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 25. helmikuuta 2012

Puntari: Vuoden paras lauantai

Tää täällä on ihan taivaallisissa fiiliksissä! Vietin nimittäin tämän päivän tosi mukavassa seurassa itseäni vahvistaen, voimistaen ja uutta oppien. Miten muuten se uuden oppiminen voikin olla välillä niin vaikeaa? Etenkin kun siihen liittyy jonkun vanhan väärän tavan poisoppimista...

Osallistuin Kuhmalahden historian ensimmäiselle Method Putkisto + MP Pilates hiihto(loma)kurssille. Kurssilla tehtiin ensin kaksi tuntia avaavia Method Putkisto -liikkeitä ja vahvistavia MP Pilates -liikkeitä. Etsittiin kehon keskilinjaa. Mietittiin harjoitusten avulla, miten hiihtoliikkeissä kroppa linjautuu ja raajat liikkuu.
Sitten syötiin hyvin ja vaihdettiin hiihtotamineet päälle.

Iltapäivällä saatiinkin sitten varsinainen kerma kakun päältä. Kaksi tuntia vierähti ladulla perinteisen hiihdon tekniikoita opetellen. Ja minä, 30 vuotta suksilla viihtynyt huomasin, etten osaa ollenkaan hiihtää. Vaikka olen luullut osaavani. Monta sellaista lukkoa, joiden kanssa olen ladulla tuskaillut, sai nyt avaimet ja aukesivat. Hävettää myöntää, mutta vasta nyt osaan hiihtää esim. tasatyöntöä. Ja kuinka kevyttä ja tehokasta se onkaan!
Alaselän väsyminen on ollut vaivana ladulla, mutta nyt tuntui siihenkin löytyvän apua. Vielä kun saisi kroppansa toimimaan niin, että selkä ja lantio toimisivat toisistaan riippumatta, niin oltaisiin jo pitkällä...Kyllä ne Kummelitkin aikanaan tiesi: liike lähtee lantiosta!
Odotin tältä päivältä ja kurssilta paljon, ja olenkin 110 % tyytyväinen päivän antiin. Nyt täytyisi pitää opitut asiat mielessä ja siirtää ne käytäntöön myös tuolla omilla kuntoilulenkeillä.

Nyt edessä on saunomista, rentoutumista,  suklaata ja ehkä vähän kuohuvaakin. Meidän perhen vanhin täyttää huomenna vuosia, joten ehkä juhlistamme sitä kahdestaan ennakkoon jo tänään, kun lapset on saatu tainnutettua yöunille.

4 kommenttia:

 1. Kun lapsi syntyy, ei enää koskaan pääse mihinkään...

  t. Katkera naisääni Aitoosta

  VastaaPoista
 2. Niinpä! No, vartoile pari kolme vuotta, niin kyllä se siitä sitten...

  Tilattiin Pialta ensi talveksi jo sama setti (mielellään kestoltaan pari päivää), niin eiköhän saada se teidänkin ipana sitten tungettua johonkin silloin?!

  T: Puntarin Pirkko Määttä

  VastaaPoista
 3. Te ette tiedä pääsemisestä vielä mitään!
  T. kaikkia ainakin tuhat kertaa katkerampi, viiden lapsen äippä orjakylästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta...Meidän täytyy perustaa joku maastopyöräilevien vaimojen vapautusrintama! Jäsenistöä vois löytyä ihan kivasti...

   Poista