Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 12. kesäkuuta 2014

Puntari: Ladatut akut

Kyllä olikin bonvojaats meidän perheellä. Yhdeksän yötä Etelä-Ranskassa Meri-Alpeilla ja Nizzassa teki terää heti lukuvuoden päätteeksi, ja kummasti akut latautui paahtavan auringon alla.

Päivät täyttyivät retkeilystä, uimisesta, auringosta, visiiteistä upeisiin leikkipuistoihin, ostoksista ja syömisestä. Eikä unohdeta urheilua: ukko ulkoilutti ärhäkkää katukiituriaan serpenttiinimutkissa ja mä pistin tossua toisen eteen promenadella aamuisin tai iltaisin (sikäli mikäli illalla oli vielä juoksukunnossa...).

Viini oli taas halpaa ja hyvää, ranskalaiset ihmiset tyylikkäitä ja ystävällisiä ja Nizzan tunnelma rento ja turvallinen. En tiedä mikä siinä on, mutta tuolla ei yhtään pelota olla iltamyöhään kaupungilla, toisin kuin esim. Tampereella. Taas reissun aikana mietin pääni puhki, että  mikä se geenivirhe meissä suomalaisissa on, joka pistää vetämään perseet, räyhäämään kylillä ja olemaan epämiellyttävä kanssakulkijoita kohtaan...

Toinen asia mitä mietin oli se, että miksi ihmisen pitää valokuvata reissuilla niin paljon. Ite jätin tällä kertaa kameran kokonaan kotiin ja otin vain kännykällä kuvia. Jotenkin se vapautti nauttimaan reissusta kaikilla aisteilla ja tallentamaan asioita ihan jollakin uudella tapaa. Toki tykkään, että kuvia jää muistoksi, mutta en tiedä kuinka jotkut (esim. ammattibloggarit) pystyvät nauttimaan oikeasti siitä tietystä hetkestä, jos koko ajan täytyy räiskiä kameralla kuvia.
Sitä paitsi kuviin ei koskaan tallennu kokonaisuus: äänet, tuoksut, valo, auringon leikki iholla, merituulen kohina ja kirkonkellojen rytmikäs sointi vanhan kaupungin kattojen yllä. Oikeasti tältä reissulta olisin halunnut tallentaa ääninauhan, jolle olis tallentunut meidän asunnon parvekkeelle kuuluneet äänet. Kämpättiin Nizzan vanhan kaupungin ytimessä ja asunnon ranskalaiselta parvekkeelta aisti täysillä, kuinka kaupunki sykki...jotain niin ihanaa!!!

Tässä nyt kuitenkin niitä "pakollisia" reissuotoksia (erittäin epämääräisessä järjestyksessä...osa Venansonin vuoristokylän läheltä, osa jostain muualta)3 kommenttia:

 1. Oih, en malttaisi syyslomaan asti odottaa noita tunnelmia <3

  VastaaPoista
 2. Oih, en malttaisi syyslomaan asti odottaa noita tunnelmia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, joko on lennot varattu ja käsimatkatavarat pakattu :D Toi rempattu Keskuspuisto oli tosi kiva, upee leikkipuisto ja walk in -suihkulähde!

   Poista