Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Halkomäki: Jos yksi pitäisi valita...Jos saisit istuttaa pihaasi yhden ruusun, mikä se olisi?
 

Mun valintani olisi helppo: SOINTU

 
 
Se on ruusuna hurjan kaunis, kerrottu ja ihanan värinen. Ja se tuoksu! Kuin paraskin parfymi! Tuoksu on niin voimakas, että kun laittaa yhden kukan hiuksiin, saa koko päivän viettää ruusun tuoksun ympäröimänä. Sointua ei vielä löydy mun puutarhastani, mutta ehkä jo ensi kesänä. Äidin pihalta se onneksi löytyy ja sitä käyn siellä tuoksuttelemassa ja ihastelemassa runsasta kukintaa.

 
Linnanmäen kaunotar

Tänä kesänä sade on runnellut ruusuja oikein olan takaa. Linnanmäen kaunotar aloitti täällä Halkomäessä ruusujen ajan, mutta ei ehtinyt kukkia kahta päivää kun sade hakkasi kukat hajalle. Siitä jatkoivat Juhannusruusut, Suviruusut, Valamonruusut ja Neilikkaruusut, jotka kukkivatkin sitten lumen tuloon saakka. Viimeisenä kukkansa kaatosateen keskelle avasi Rosa mundi, Kirjoapteekkarinruusu. Ruusu kuin polka -karkki!

Rosa mundi
 
Ruusujen kesä jää tänä vuonna vaisuksi, mutta Sointu -ruusun huumaava tuoksu ei unohdu edes talvipakkasten keskellä!


2 kommenttia:

 1. Voi että!! Vihdoin mun piharuusuni sai nimen! Oon ihan innoissani... ei ole tullut mieleen koskaan alkaa miettiä saati selvittää, mikä se on vaisiaan - se ruusu siis - mutta kaunis on kuin mikä. Ja se tuoksu. Se on. Nyt on just kukassa, vaikkakin sateet lyhentävät kukintaa hurjasti. Eilen hain yhden soinnun olkkarin pöytään, pari oksaa ruokailutilan kaapin päälle ja yhden oksan vessaan. Siellä on hurmaava tuoksu koko ajan - uskomatonta, mutta totta!
  Ja niin ihana kuva susta ruusu hiuksissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onpas kiva että ruusu sai nimen! :) Tuoksu on kyllä ihan oikeasti päätä huumaava, se pitää kokea ennen kuin ymmärtää... Harmittaa vaan toi sade ja sen tihutyöt, tuntuu että jopa neilikkaruusu kärsii nyt tästä jatkuvasta vedestä. Toivottavasti ensi kesänä olisi ruusuisemmat säät ;)

   H

   Poista