Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 23. tammikuuta 2012

Halkomäki : Ruokavinkkausta laiskaan päivään!

Itämaiset ruuat ovat Kyllikkien suosikkilistalla top kympissä. Reissuilta rahtaammekin kotiin enemmän syötäviä aineksia kuin käsilaukkuja ja korkokenkiä. Siis kyllä me niihinkin välillä sorrutaan, myönnettäköön! Viimeksi syöpöteltiin Puntarissa leivontatalkoiden ohessa varsin maittavaa thaimaalaista kanasörsseliä aidoilla thaimaalaisilla mausteilla. Hyvää oli ja sopivan tulista! Lämmittää mukavasti näin talvipakkasilla!
Tämänkertainen ruokavinkkaus on erittäin positiivinen yllätys ns. valmisruokien saralta. Harvemmin tulen ostaneeksi valmiita ruoka-ainesekoituksia, kuten meksikonpataa tai pastakastikkeita, koska ne sisältävät enemmän E-koodeja kuin ihminen voipi ymmärtää. Sama koodilista pätkähti mieleeni kun näin nämä pussit kaupan hyllyllä, mutta yllätys olikin iloinen: nämähän ovat ihan täyttä tavaraa ja valmistusmaana Thaimaa! Hintakin oli parin euron luokkaa, joten ei paha! Samasta hyllystä löytyi myös muita itämaisia uutuuksia, erityisesti mausteita ja maustetahnaseoksia avuksi kokkailuihin.
Kastikkeen joukkoon voi laittaa lihaa, kalaa, kanaa, katkarapuja, kasviksia tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Niiden kanssa sitten tavallista-, jasmin- tai basmatiriisiä tai muna-, riisi- tai vehnänuudeleita. Helppoa ja nopeaa. Ja TOSI HYVÄÄ!!! Kannattaa napata ostoskoriin muutama pussillinen, vahvuuksia löytyy kolme. Niistä vahvinkaan ei ole mitenkään ylityrnää tavaraa. Erinomaisia pelastuksia laiskan päivän iskiessä!

2 kommenttia:

 1. Kiitti ruokavinkkauksesta - kuullostaa ja näyttää tosi hyvältä... ja voisipa löytyä jopa meidän pienestä paikallisesta foodstoresta :D
  Yritin jo eilen kommentoida edelliseen postaukseen noista muffinsseista... näyttävät NIIN hyviltä... kommentti hävisi varmaan jonnekin taivaan tuuliin... katsotaan päätyykö tämä perille asti :D
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ellis! Nyt vaan pata porisemaan ja itämainen ilta käyntiin... ;)

  H

  VastaaPoista