Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 13. tammikuuta 2012

Puntari: Työviikko takana

Se on sitten perjantai ja työviikko takana. Tästä tulikin ihan oikea työviikko, sillä virallisen päivätyön lisäksi hyppäsin kahtena päivänä paikallisella alakoululla sijaisena ja siinä sivussa sitten heitin vähän juttukeikkaa paikallislehteenkin. Kaikki virkistävää vaihtelua, mutta aiheuttanut sen, että muu elämä on ollut hitusen jäissä. Ei liikuntaa, ei merkintöjä harjoituspäiväkirjaan.



Äsken tuossa raivasin tiskipöydän puhtaaksi ja sytyttelin kynttilät palamaan.
Yleensä joulun jälkeen ei tee enää mieli polttaa kynttilöitä, vaan sesonkini loppuu siihen. Tänä vuonna on toisin. Oikeastaan kynttiläfiilis on tullut vasta nyt. Outoa. Onkohan biologinen kalenteri ihan totaalisesti sekaisin?



Ikean reissulta tarttui hihaan kynttilälampetit. Se oli pakko-ostos. Muoto on kauniin yksinkertainen ja metallin sävy täysin sama kuin meidän kaakeliuunin luukuissa ja ruokasalin kattolampuissa.
Näin ne heti sieluni silmin tuohon paikalleen. Ja kun ne oli ruuvattu kasaan ja kiinnitetty seinään, meidän talon tunnelma muistutti heti paljon enemmän ruotsalaista herraskartanoa! Ainakin hyvä yritys...



Haaveissa on vielä tänään päästä reippailemaan tuohon mahtavaan talvi-ilmaan. Ehkä kävely- tai sauvakävelylenkille. Kevyet lumileikitkään ei tekisin pahaa.
Ai niin. Olen aloittanut uuden harrastuksen. Se on halpa ja helppo toteuttaa, eikä vie paljon aikaa. Käyn nimittäin jokaisen saunomiskerran yhteydessä pyörimässä lumihangessa. Virkistää!
Ensimmäinen harrastuskerta oli uudenvuodenaattona, kun lunta oli 1 cm. Nyt alkaa olla kelit kohdallaan tähänkin harrastukseen ja ehkä illalla hilpaisen pari kolme kertaa takapihalle kierimään : )

Mukavaa viikonloppua kaikille! Nautitaan talvesta!

1 kommentti:

  1. Kynttilöiden kanssa käy muuten juuri noin joka talvi, eli joulun jälkeen homma lakkaa kuin seinään. Siihen asti niitä on sytytelty alvariinsa ja fiilistelty pimeyttä.

    Rajansa se on kai kakella, nyt vain valoa kohti!

    VastaaPoista