Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 19. tammikuuta 2012

Puntari: Valolenkillä

Huh. Johan on ollut viikko. Pyöritys alkoi sunnuntaina. Kaikki mahdollinen osunut tähän viikkoon. Liikuntaleikkikoulun pitämistä, teknisen lautakunnan kokousta, tyttöjen palloilukerhon vetovuoro, kuoroharjoitukset.
Tähän aikaan vuodesta kuvittelin liikkuvani kuin pieni eläin ja kiitäväni kohti ensi kesän huippusuorituksia.
Huonolta näyttää. Missä välissä sitä oikein liikkuis? On mennyt enemmän tankkauksen puolelle.

Eilen sain ajatuksen. Vaikka olen blondi.
Keksin, että voin lähteä illalla hiihtämään otsalampun valossa. Ei minkään himmeän tuikun, vaan tallista haettiin parasta, mitä rahalla saa. Nimittäin Saken valolenkeillä pyöräillessä käyttämä spotti.
Menishän täällä Kuhmalahdella valaistu latukin, mutta olisi tyhmää lähteä ensin autolla sinne ja hiihtää sitten 1,5 kilsan latua (jonka profiili on ihan p-seestä), kun kunnon pituiselle lenkille, tosin valaisemattomalle, pääsee tuosta meidän takapihalta.
Latu oli hyvässä kunnossa. Ei tässä vielä mitään maratonia tullut hiihdettyä, mutta kausi täällä etelässä avattu kumminkin. Pimeässä oli tunnelmallista suihkia. Eikä tullut pysähdyttyä katselemaan maisemia, vaan vedin kirkolle ja takaisin ennätysvauhtia!
Hiihto on kyllä vaan niin parhautta.

Lenkin ja venyttelyn jälkeen maistuikin sitten yrttitee ja tuoreet pullat. Uni tuli päähän, että humahti. Yön nukuin sikeästi pehmeässä kuopassa kuin kiepille mennyt riekko.

6 kommenttia:

 1. Mahtista! Otsalamppu on kyllä ihan ykköskeksintö sitten juoksukenkien - pimeässä metsässä tullut monta hölkkää vedettyä otsalampun valossa, ja hyvin on nähnyt joka kerta. Tosin pieniä maaston epätasaisuuksia ei näe, kun valo tulee suoraan silmien suunnasta. Onneksi hiihdossa se ei niin haittaa.

  t. Myllyojan otsa

  VastaaPoista
 2. Mitähän ne jäniksetkin tykkää kun rikot niitten kotirauhaa tollasen valonheittimen kanssa??? :O

  H

  ps. Myrskylyhty kunniaan...

  H

  VastaaPoista
 3. Yritin kyllä teippailla sitä öljylamppua otsaan, mutta ei se sitten vaan oikein toiminut...

  Hiihtäessä otsalamppu näytti riittävästi, ja kun tuolla valoteholla näkee vaikka täältä Tampereelle, niin ei päässyt tulemaan yllätyksiä maaston muotojen suhteenkaan.

  Tietääkös Myllyojan adonis, nauretaanko Aitoon kesämaastopuolimaralta pihalle, jos sinne osallistuu sauvakävellen? Vai päästetäänkö radalle lainkaan?
  T

  VastaaPoista
 4. Heh, "adonis" ;)
  Sekaan vaan, sauvoja vuokrataan tarvittaessa ja tyyli on vapaa! Harkinnassa on myös, josko kuntoilijoille olisi oma sarja ja siinä matka vain 7 kilsaa...

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuullostaa tuo otsalamppulenkki suksien kanssa - ihanaa ekstriimiä :D
  Joskus sattuu noita viikkoja, kun kaikki mahdollinen pakollinen ja puolipakollinen osuu samalle suoralle... mikähän siinäkin on... sitten on pitkiä viikkoja, kun mitään ei tapahdu eikä mikään liikahda.
  Nauratti tuo sinun "kiepille mennyt riekko"-nukkuminen... etämies haluaa aina metsässä talvella näyttää, missä mikäkin on lähtenyt lentoon ja missä on mikäkin lintu viivähtänyt. Tuo riekon kuoppakin on siitä tuttu :D
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ellis. Eilen aloin kadehtia nukkumisen suhteen Sakua, kun se pöhisti tyytyväisenä ihanan tiiviissä turvakaukalossa lämpöpussiin pakattuna. Sellaisen matkustustavan kun sais itselleenkin edes Lapin reissuille...

  Tulevan viikon kalenteri näyttääkin puolestaan sitä tyhjyyttä. Tosin hyvä niin, sillä pukkaa flunssaa koko meidän naistriolle.

  VastaaPoista