Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 28. helmikuuta 2012

Puntari: Kuumeista pukemista

Meillä on Saima ollut ihan tolkku pois. Yleensä sataprosenttisella teholla liikkuva mylly on simahtanut. Moottori keittää kuin Polossa konsanaan, eli kuumetta oli aamulla melkein 39. Ihmeellistä nähdä lapsensa vaan makoilevan ja nukahtelevan ja kaipaavan hellyyttä. Ei puhettakaan siitä punaposkisesta ikiliikkuja-Saimasta, joka tyttö on terveenä.

Piti sitten peruuttaa hoitolasten tuleminen tänne. Olin oikein odottanut taas työpäivää, aika kun kulkee silloin mukavan vauhdikkaasti kun puuhailee hoitolasten ja omien kanssa.
Nyt tuntui heti aamupäivällä, että päivä kestää ikuisuuden. Onneksi sentään pellettikattila meni häiriöön, joten sain vähän säpinää elämään.

Joskus ennen joulua tuskailin yhdelle tutulleni, etten osaa ommella Barbien vaatteita. Ei mennyt kuin muutama päivä kun sain eteeni loistoteoksen, jonka avulla saa ommeltua Barbielle kaiken pikkuhousuista jumppahaalariin.
Tänään kaivettiin sitten kaikki jämäkankaat kaapista ja kannettiin ompelukone yläkerran Strömsö-pajasta tänne alakertaan ja alettiin suunnitella. Ohuesta fleecestä syntyi pari hametta, housuja ja pusero ja resorineuleesta toppi. Just niihin mun taidot riittää, hääpuvut ja turkit jätetään suosiolla mummun ommeltaviksi.

Kaavojen ansiosta vaatteitten ompelu on aika paljon helpompaa kuin omasta päästä vetäistyt sketsit. Tällä kertaa ei menny edes yhtään hermo ompelutöiden parissa. Vaikka en todellakaan oo koskaan ollut mikään synnynnäinen kotiompelijatar.
Lähestyvien Lontoon olympialaisten vuoksi huomio kiinnittyi kirjassa vielä yhteen melkoisen reteeseen vetimeen. Maire ja Saima on sitä mieltä, että heidän Keninsä pitää ehdottomasti saada keltaiset kisaverkkarit. No onhan ne mageet!

2 kommenttia:

 1. Voi Saimaa .. Seelalla myös ollut kuumetta viime torstaista. Välillä kuume lähes kokonaan pois ja sitten pomppaa taas hetkessä 40C. Toiv molemmat typyt taas pian normaalissa vauhdissa :)
  Täytyykin kertoa Seelalle että mistä voi tilata uniikkeja Barbie vetimiä ;)
  E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi. Seelalle myös paranemisia pian! Täälläkin kuume hetkessä ylhäällä, ja kovasti tuntuu myös käsiä ja jalkoja ja päätä särkevän.

   Puntarin joulupukin piti toimittaa Barbie-vaatelähetys jo viime jouluna, mutta silloin ne oli just niitä omasta päästä tehtyjä harjoituskappaleita, jotka päätyi sitten Maikun ja Saikun leikkeihin...

   Poista