Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 25. marraskuuta 2013

Puntari: Sinkkuelämää

Nyt kun mies ja mukulat ovat hetken poissa nurkista, voin kuvitella mielessäni, millaista olisi elämä sinkkuna. Sinänsä sinkkuudessa ei ole mitään tavoiteltavaa, kyllä minä arvostan perhettäni kovasti. 
Enkä haluaisi missään nimessä takaisin sen parikymppisen Tiinan saappaisiin, joka joutui kuuntelemaan ties millaisia iskuyrityksiä (kuten Rovaniemellä baarissa eräs nuorukainen avasi pelin: "Haluatko sä että mä puhun sulle rivoja vai avohakkuista?") No, ymmärrätte varmaan...

Olishan siinä sinkkuelämässä tietysti puolensakin. Havahduin tilanteeseeni lauantaina yksin Prismassa.
En joutunut epätoivoisena kaivamaan kassista kolikkoa kärrypanttiin, vaan otin pelkän korin. Ihan sellaisen kädessä keveästi heiluteltavan, ei edes mikään vetokorimalli. 
Sitten käyskentelin lehtihyllyille ja mietin, ottaisiko sitä jotain kivaa luettavaa itselle. Valitsin jouluhenkisen ruotsalaisen sisustuslehden, sillä ruotsalaisuus vaikuttaa aina niin paljon sivistyneemmältä.
Astiahyllyjen välissä vietin pitkän tovin haaveillen uudesta juhla-astiastosta (meillä kun niitä juhlia onkin niin usein...). Olisiko se Arabian Lumi vai jotain muuta?
Kukkatiskistä nappasin mukaani kimpun tulipunaisia ruusuja. 
Leipäosastolta koriini päätyi patonki, koska se näyttää ostoskassista töröttäessään aina niin mukavalta. Maitohyllyillä en saanut viikottaista punttitreeniä, joka tulee kun lastaa viikon maito- ja piimätölkit kärryyn, vaan mukaan riitti vain kahvimaidoksi tarvittava naurettavan pieni määrä. 
Karkkihyllyiltä nappasin vailla mitään omantunnontuskaa sekä suklaalevyn, irtokarkkipussin että  salmiakkia.

Voi sitä ostosreissun keveyttä ja kiireettömyyttä!

Sinkkuelämällä on kääntöpuolensakin. Puut täytyy kantaa joka päivä itse. Pellettikattila vinkuu vikailmoitusta heti kun mies on napapiirin pohjoispuolella. Karkit on syöty viikonlopun aikana ikävään. Siitä seuraa morkkis ja huono olo. Ja kaiken huipuksi jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, eikä leikkokukista ja ruotsalaisesta sisustuslehdestä ole oikein vatsaa täyttämään.

Että tulkaa ny jo kotio sieltä, en mää osaa olla!

 
Ohjeellinen selviytymispakkaus sinkkuviikonloppuun. Siis viikkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti