Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 16. marraskuuta 2013

Puntari: Pariisi keskellä Kangasalaa

Heti aluksi todettakoon, että tässä jutussa pitäisi olla mukana ehdottomasti myös äänet, tuoksu ja lämpö!

Kangasalan Lepokodin ovella tulvahti meitä vastaan tänään nimittäin hurmaava vohveleiden ja kahvin tuoksu. Jo ulkokuistilla saimme toivotta bonjour kahdelle viehättävälle nuorelle neidolle, jotka ohjasivat meidät sisään kansainvälisen ravintolapäivän kunniaksi järjestetyn vohvelikahvilan tunnelmaan.


Vohvelikahvilan järjestelyiden takana olivat Kangasalan Pitkäjärven ja Pikkolan koulun ranskankielen valinnaisryhmien oppilaat. He keräsivät tempauksellaan rahaa ensi keväänä toteutuvaa leirikouluaan varten.
Ja kuulkaas, nämä leirikoululaiset eivät tyytyneet mihinkään tavanomaiseen! Ensinnäkin myyjät ja muu henkilökunta olivat pukeutuneet ranskalaisnäytelmien henkeen viimeistä piirtoa myöten.


Palvelua sai suomeksi tai ranskaksi ja myös kahvilan opasteet oli kirjoitettu molemmilla kielillä. Lepokoti sinänsä ympäristönä antoi loistavat puitteet kahvilalle.
Vohveleiden täytteet oli suunnitellut huippukokki Arto Rastas. Suolaiseksi täytteeksi sai valita joko savukinkkutäytteen tai aurinkokuivattutomaatti-vuohenjuusto-tahnan (luonnollisesti maistoin molempia). Makea vaihtoehto oli kirsikoita ja kermavaahtoa tai metsämarjoja ja kermavaahtoa. Trés bon!


Kahvittelun lomassa oppilaat kertoivat tarinoita itsestään, eli ranskaksi esittelivät "roolihahmonsa". Lisäksi saimme kuulla upean musiikkiesityksen.Oppilaat pääsevät ensi keväänä viettämään 10 päivää Pariisissa, Nizzassa ja Etelä-Ranskassa sijaitsevassa ystävyyskoulussa. Tällaista toimintaa tukee kyllä erittäin mielellään! Uskon, että leirikoulu motivoi nuoria sekä ennen että jälkeen matkan. Ei muuta kuin bon vacance!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti