Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 12. toukokuuta 2012

Kyllikit maailmalla: Käy Muumilaaksoon!

Muumifanit!
Pitkään mielessä muhinut Kyllikkien kevätretki Tampesteriin toteutui tänään. Haaveet piknikeistä jouduttiin kuitenkin sateentihruisen kelin vuoksi hautaamaan, mutta kaikkea muuta hauska saatiin sisällytettyä päivään.

Kelluvan teatterin lavalla...

Ensimmäinen kohde oli Muumilaakso, joka sijaitsee pääkirjasto Metson alakerrassa! Niin kuin arvata saattaa, se paikka uppoaa pikkukyllikkien ikäisiin ihmisiin kuin häkä. Ja myös vähän vanhempiinkin, ihan liekeissä oltiin mekin!  Riittää katseltavaa ja ihmeteltävää niin pienoismalleissa kuin tauluissakin ja hämyisä tunnelma laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Upein ilmestys museossa on valtava muumitalo. Se on niiiin hieno! Melkein tekisi mieli muuttaa sinne asumaan.Valokuvia siellä ei valitettavasti saa ottaa, joten kannattaa kipaista itse paikan päälle katsomaan jos isokuonoiset otukset kiinnostavat edes himpun verran!

...ja potretti samassa paikassa!

Muumeilun jälkeen siirryttiin Koskikeskukseen ja syömään, siitä sitten parin kaupan kautta Sorin aukean BMX -tohinoihin. Kuninkaalliset ystävämme Bike Kingistä olivat laittaneet teltat pystyyn ja meiningit kohdilleen näillä mainossanoilla:

 Pyörähuolto Bike King, Kona Store Finland ja Fox järjestävät Sorinaukiolle fillari-happeningin.
-2WheelBMX:n näytöksiä
-2WheelBMX:n ajokoulu näytösten välillä. Oma pyörä mukaan!
-Bike Kingin ja Kona Store Finlandin temppurata
-Koeajot lapsille ja niiden mielisille. Koeajettavana Konan fillareita ja bmx-pyöriä.
-muurinpohjalettuja
-meininkiä nostattaa TommiDMG

Pakkohan sinne oli mennä katsomaan ja treffaamaan Kuningaspari sekä molemmat kruununperilliset. Niin oli mukavaa harmaasta kelistä huolimatta. Ei meistä kyllä vielä bmx -kuskeja tullut, mutta yritys hyvä. Tiina yritti vähän kypäräkauppojakin tehdä, mutta vaikean pään vuoksi jäi sopiva kypärämalli vielä löytämättä! Lopulta kohmeisia sormia oli pakko mennä lämmittämään Siilinkarin kahvilaan laten ja lentokentän kokoisen vaniljaviinerin seuraan. Tytsyille maistui jätski ja pieni huilitauko. Kotia kohti kurvattiin vielä Kodin Ykkösen ja Prisman kautta, kiirettähän meillä ei ollut.

Kuningataräiti, prinssit Iivo ja Tatu sekä neiti Maire. Maire testasi oikean prinsessapyörän!

Huisin kiva päivä, maalta kaupunkiin tuulettumaan ja taas on kiva olla kotona! Tytöistä hienointa oli mennä rullaportailla ja kävellä sateenvarjon kanssa kadulla se oli vähän liiankin  hienoa...eikä edes satanut! Ja Saimaa melkein pyörrytti hississä!

 Ja ei kun uutta retkeä suunnittelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti