Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Puntari: Oli ja meni

Voisinpa kirjoittaa tähän, että vappu meni aurinkoisissa tunnelmissa hyvien ystävien ja hyvän ruuan seurassa. Vaan kun en voi.
Meidän vappu meni hitusen epätäydellisemmin, tai ei ainakaan yhtään niin kuin oli suunniteltu.

Virallinen suunnitelma piti sisällään sen, että meillä olisi ollut seuraa sekä aikuisille että lapsille. Kylään oli kutsuttu ihmiset, joita ei ole nähnyt pitkään pitkään aikaan, ja joita on suorastaan ihan ikävä.
No, ne suunnitelmat menivät munilleen heti siinä vaiheessa, kun lasten ruumiinlämpö alkoi sunnuntaina lähennellä 40 astetta.

Joten vappuaattona olin kotona ja siivosin. Aloitin aamulla ja menin koko talon läpi. Toki siivous tuli tarpeeseen: meidän lattialle olisi helposti kylvänyt vaikka varhaisperunan. Mitäs riekutaan kaikki vapaa-aika harrastuksissa eikä keskitytä kodinhoitoon.
Kun siivousurakka viimein iltapäivällä neljältä alkoi olla ohi, oli aika huomauttaa itselle, että nyt on juhlapäivä, jota on oikeutettua juhlia. Sulloin kuumeiset lapset autoon ja hurautin kyläkaupalle, vain todetakseni että sieltä oli henkilökunta lähtenyt jo kotiin ilmapalloja puhaltelemaan.
Onneksi toinen "lähikauppa" toisessa päässä pitäjää oli vielä auki. Ostoskoriin kertyi:
- kurkku
- 2 0,5 l tölkkiä mansikkaista kuohuviinijuomaa
- pullo muumilimsaa
- pussi sipsejä
- paketti popkornia
- dippi ja kermaviili
- kaksi karkkiaskia
- megapussillinen panttereita
- kaksi pussia ranskanperunoita
- kaksi pakettia nakkeja

Niiden avulla ja ansiosta saatiin vappufiilis kohdilleen! Ensin pääruuaksi ranskalaiset ja nakit ja sitten jälkkäriksi sipsiä, popparia, karkkia ja kuohuviinijuomaa. Soittimeen pyörimään leppoisaa kotimaista elokuvaviihdettä (FC Venus) ja puoli kymmeneltä nukkumaan.
Sellainen vappu se. Jännityksellä odotan jo ensi vuotta, että mahdanko olla yhtä hurja.

2 kommenttia:

 1. Meilläkin on ikävä teitä. Uusi yritys pikimiten
  E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Maire olisi kaivannut vappuaattona kovasti O:ta lohduttamaan, kun Helinä-keijupallo otti ja lähti maata kiertävälle radalle. Itku ei meinannu loppua ollenkaan :(

   Poista