Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Puntari: Ihmeitä ei pidä odotella...

...ihmeitä pitää tehdä.

Sanoi Tommy Tabermann ja Tommy oli siinä kyllä ihan oikeassa.

Joku siellä on ehkä saattanut viimeaikaisista kirjoituksistani huomata, että täällä ollaan oltu vähän siipi maassa. Siis sellainen fiilis, että pajatsosta alkaa pelimerkit loppua huolestuttavalla tavalla.
Ei siinä mitään, arkielämä on pyörinyt ihan jees-meiningillä eteenpäin, mutta yhtäkkiä vaan huomasin, että omasta sielunmaisemasta otetut valokuvat olivat sävyiltään enemmänkin sellaisia 70-luvun polaroidkuvia, kuin 2010-luvun digikuvia.
Asialle piti tehdä jotain.


 

Ihan ensimmäisenä buukkasin itselleni shoppailu+hengailupäivän Tampereella Hannan kanssa. Kun ilmoitin asiasta miehelle, sain vähän ajan päästä sähköpostia, jossa kerrottiin, että mulle oli varattu shoppailupäivän jatkoksi hotellihuone Lapinniemen kylpylästä oman laatuajan viettämistä varten ja toivotettiin mukavaa kaupunkilomaa.
    Jo pelkkä kaupungilla hengailu Hansun kanssa virkisti potenssiin kymmenen. Käytiin eurooppalaisella ruokatorilla, juotiin helteisessä Hämeenpuistossa lasit sangriaa, katseltiin ihmisiä ja soviteltiin Sokoksella hassuja hattuja. Ja sitten me tehtiin jotain, mistä ollaan puhuttu 10 vuotta, mutta toteutus on jäänyt aina puolitiehen. Me nimittäin marssittiin Lippupalveluun ja ostettiin itsellemme liput Pori Jazzeille Kirjurinluodon päätöskonserttiin, jossa esiintyy mm. Norah Jones. Niin, että näin helppoa se ihmeiden tekeminen on. Ei kannata odotella, että joku tulisi ja veisi meidät sinne jazzeille, vaan tehdään sekin ihme itse.Hotellissa avasin kuoharipullon ja ennen kylpyläosastolle menemistä lipittelin vähän kuplajuomaa. Viihdyinkin saunomassa ja kylpemässä pari tuntia, minkä jälkeen oli aika avata karkkipussit, istua ilta-auringossa parvekkella ja vaan olla. Kävin itseni kanssa keskustelua ja kyselin, että missä mennään. Mitäs tässä nyt sitten elämältään haluaisi. Totesin, että tulevaisuudessa haluan a) matkustella b) opiskella ranskaa/espanjaa c) palauttaa mieleeni lukion jälkeen ruostumaan päässeen saksan kielen d) käydä hyvissä konserteissa e) ottaa pianotunteja f) kehittyä kirjoittajana g) saada reidet kesäkuntoon.
Nämä asiat oli nyt ihan puhtaasti itsekkäästä näkökulmasta katseltuja, ja niin pitikin. Se oma ämpäri täytyy ensin saada täyteen, ennen kuin siitä voi jakaa toisille. Iloton ihminen ei ole kenenkään etu.

Hansun aloittamaa runoteemaa jatkaakseni tähän vielä toinen runo Tommylta, joka on kolahtanut muhun aina jotenkin täysillä.

Herra varjele meitä
toisiltamme
sillä meillä on jo ennestään
kylliksi kestämistä
itsessämme
Herra auta meitä
sotkemasta asioitamme
keskenään
sillä kaksi sotkua
ei ikinä selviä
panemalla ne samaan läjään
Herra säästä meidät
uusilta vakavilta ihmissuhteilta
sillä vanhoissakin on yhä
enemmän tekemistä
kuin kohtuudella voisi vaatia
Herra avaa meidän silmämme näkemään
että ihminen ja ongelma
kulkevat käsi kädessä
alituisesti kinastellen
kumpi on todella vahvempi
Herra jos meidän on
sinun mieliksesi
pakko joka päivä sietää
toista ihmistä
anna hänen tulla
myöhään, lähteä aikaisin
ja siinä välissä olla
hellä, intohimoinen
hauska, ymmärtäväinen
varakas ja kohtelias
Herra opeta meitä
viihtymään  hyvin
omassa seurassamme
ja märehtimään asioitamme
yksinäisyydessä
niin ettemme syyttä suotta
piinaa ketään toista
Herra suo meille
juuri sen verran elonpäiviä
ettemme ehdi kunnolla tajuta
kuinka vajaita ja hölmöjä
me lopulta olemme
ja mitä kaikkea syvää ja ihanaa
päästimme joka hetki
sivu suumme

9 kommenttia:

 1. Ihan loistavaa toimintaa, se on niin totta, että kun oma ämpäri tyhjenee ei sieltä riitä muillekaan ammennettavaksi!

  VastaaPoista
 2. Mainiota - kohti uusia seikkailuja vaan! Joskus vaan ei jaksa, pysty eikä kykene, mutta kyllähän se aina siitä, kun aikansa jaksaa vartoilla.

  t. Myllyojan rikkaruohospesialisti

  VastaaPoista
 3. Jihaa, kuulostaa ihanalta! Pieni nosto arjen yläpuolelle saa kummasti hymyä huuleen. Tommyn kanssa ihan samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
 4. Näin se menee, kivoja asioita on koettava että mieli pysyy virkeänä. Tänään olin jo ensimmäisessä konsertissa Tampereen tuomiokirkossa.
  Nyt vaan mietin, että alkaako tässä vauhtisokeus iskeä päälle. Että mitäs jos reidetkin on kohta kesäkunnossa?! Mitä sitä sitten enää tavoittelee?!?

  VastaaPoista
 5. Mä kuulin tuon Tommy T.n runon nyt keväällä ekan kerran yhdessä runoillassa ja itku tuli.

  Ihanaa kuulla että sait oikeasti mietittyä asioita siellä hotellissa, mulla olis menny kuoharin lipittämiseksi kuitenkin vaan ;)

  Tule opettamaan muakin.

  halauksin, Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettamaan musta ei ole, muuta kuin kuoharin lipittelyssä :) Ehkä sitä voitaiskin treenata tänä kesänä siellä savon sydämessä!

   Poista
 6. Käykääpä muuten tsekkaamassa meiliboxinne.

  VastaaPoista
 7. Juuri näin. Kun haluaa jotain, niin kannattaa panna tuulemaan. Tai jos ei laita tuulemaan, niin sitten ei kannata surkutella. Ihania tuollaiset hömppäpäivät =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Tuo kummasti luksusfiiliksen tähän arkeen, joka pyörii nakkikastikkeen, pölynimurin ja pyykinpesun ympärillä :)

   Poista