Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kyllikit: Heikko flaksi?


Uusi mukaeltu suomennos
Hämeen Kirjapaino Oy, Tampere 1930
Meidän plokin kuvauksessa on sana romantiikka. Se ei tähän mennessä ehkä ole ollut täällä ihan kantavana voimana, mutta asiaan tulee hienoinen korjausliike. Sitä näköjään kaivataan tämän hektisen nykyajan, pikasuhteiden, somerakastumisten ja tekstarijättöjen aikakautena. Aikakautena, jolloin entisen niin sanotun tyttöystävän voi kuitata unohdetuksi toteamalla, että v**** se olikin ihan lehmän näkönen muija. Aikakautena, jolloin somessa on esitelty koko maailmalle tissivako ja töröhuulet ja heruteltu ihkuja kommetteja tuutin täydeltä  *komee*säki*ihana*art*gomeis*säki ihana*sää oot* siis aww*sinä myös*ask me*kaunis*ihanin kulta* Uuu*
ennen kuin on edes naimalupa rippikoulusta hankittu. Nih. Se on kauheeta se. Takaisin vanhan ajan suomifilmirakkaus, Tauno ja Ansa ja heinälatoromantiikka. Takaisin kunnon styylamisaika, flirttailu ja vonkaaminen. Saatille siitä, nuoret miehet!
Tyttöjen ei sentään tarvitse lämmitellä kansantanhuharrastusta, mutta pakkeleista kun karsivat puolet ja pidentävät vähän paidanhelmaa, niin sekin jo auttaa paljon. Käy parempi flaksi, ehkä.

Koska kaikesta tästä ah niin ihanasta romantiikasta ollaan jo melkoisesti vieraannuttu, on meidän syytä pitää pienimuotoista kurssitusta täällä Maitolaiturilla. Viikkokatsaukset Lemmen Kirjurin parissa alkakoon!

Eli kaikki te äidit ja isukit siellä ruutujenne ääressä, nyt jälkipolvet opiskelemaan tänne Kyllikkien kanssa. Ja kaikki te sinkut, ikisinkut, peräkammaripojat ja vanhatpiiat, tästä nyt vinkkejä jemmaan takataskuun ja essunhelmaan! Jos olet salaa rakastanut sitä samaa lähikaupan myyjää jo vuosia, niin nyt on aika ryhdistäytyä ja laittaa sulkakynä heilumaan!


 
Jotain tällaista. Ja ensi viikolla lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti