Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Halkomäki: Lauteilla tuumailtua


Tämän vuoden keväällä tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä kun muutimme tänne punaiseen tupaan. Tuntuu kuin olisimme asuneet täällä jo paljon kauemmin. Puolen vuoden remontti meni hujauksessa, palikat asettuivat kohdilleen ja pääsiäisenä 2010 saunottiin jo uudessa omassa saunassa. Eilen istuskelin löylyissä ja muistelin talon alkuperäistä saunaosastoa. Pata ja puukiuas. Lauteet ja pari pesupenkkiä. Vähän sellaista mummolameininkiä.
Nykyinen sauna on miehisen suunnittelun tulos, kaksi kiuastakin. Sähkökiukaassa on yllättävän hyvät löylyt, mutta puukiuas se vasta jotakin on! Valtavasta kivikasasta irtoaa muhkean pehmeät ja jämäkät löylyt, viimeinen saunoja saa parhaimmillaan nauttia lähes savusaunamaisesta löylytunnelmasta, tosin ilman sitä savun tuoksua. Puukiuas lämpiää lähinnä viikonloppuisin kun on aikaa fiilistellä puitten kantamisen ja tulitikkuleikkien parissa, viikolla saunotaan sähkön turvin.
Paitsi että pesuhuoneeseen tulee nykymuodossaan juokseva vesi, löytyy sieltä myös vessanpytty, joka sijoitettiin vesipadan paikalle kulmaukseen. Puukiuas pysyi entisellä paikallaan ja saunan ja pesuhuoneen välillä sijainnut ikkuna poistettiin. Lasiväliovesta valo kulkee sopivasti saunaan.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti