Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 2. tammikuuta 2015

Kyllikit: Blogimatka Tampereelle


Pahoittelemme hiljaiseloa blogissa...no oikeasti ei pahoitella! Ollaan nimittäin toivuttu hirveästä bileputkesta tässä viimeiset pari päivää.
Maanantaina koettiin historiallisia hetkiä, kun päästiin Kyllikkien ensimmäiselle blogimatkalle eli ihan yönylireissuun Tampereelle. Tätä kuulkaa suunniteltiin pitkään ja hartaasti ja vihdoinkin saatiin planeetat ja aikataulut kohdilleen! Hanna päräytti meille huoneen Koskikadun Cumuluksesta ja oikein superior-meiningillä mentiin, koskimaisemat ja kaikkee! Kyllä kelpasi aamulla ihailla talvista Tamperetta, kun vietiin kamat huoneeseen (täydet pisteet muuten Cumulukselle: saatiin huone heti aamusta ja seuraavana päivänä saatiin pitää se klo 16 asti!) 

Blogireissu aloitettiin meidän virallisesta hiljentymis- ja lifestylekahvilasta eli Koskikadun Waynes Coffeesta. Ennen se tunnettiin nimellä Aschan. Se on meidän mielestä Tampeeen paras kahvila: viihtyisä, moderni, hiljainen, hyvä ruoka ja aina iloinen palvelu. Ja paljon lehtiä luettavaksi. Jotenkin sellainen niin meidän näköinen mesta.
Aamupalan jälkeen alkoi armoton tutustuminen uudistettuun Stockkaan. Pyörryttiin huivi- ja laukkuosastolla niiden hintojen keskellä, tuoksuteltiin kaikki uudet hajuvedet kosmetiikkaosastolla, viihdyttiin akateemisessa (ja punasteltiin, älkää menkö kurkkaamaan teokseen Pieni kirja, iso penis, ellette tiedä mitä odottaa!) ja tsekattiin uusimmat kipot ja kupit kodinosastolla.Lounas nautittiin Pyymäen leipomon kahvilassa siinä Hämeenkadun mäkkärin kupeessa. Sekin on ihana kahvila. Upea sisustus. Sellainen Kyllikit goes Jetsetlifestyle-tunnelma. Syötiin sikahyvät vuohenjuustosalaatit ja kipattiin lasilliset kuohuvaa. Kahvin kanssa macaron-leivokset. C'est la vie!

Koskikeskus oli täyteen ahdettu ja ahdistava. Ei löydetty oikein mitään, ei edes Intersportista. Ulkoistimme itsemme lastenvaateostoksille Kuopukseen, joka on Koskaria vastapäätä. Se onkin maailman ihanin lastenvaatekauppa, jonka sisarus löytyy kivenheitonpäästä Kehräsaaresta. Saatiin hyvästä alesta muksuille talvivaatetta ja kotikolttua, Villervallan nimeen vannottiin tälläkin kertaa. Merkin vaatteista ei ole kuin hyviä kokemuksia. Etenkin velourvaatteet ovat kestäviä ja älyttömän mukavia muksujen päällä.
Stockan herkun Alkosta käytiin hakemassa vähän napsua iltamenoja ajatellen. Hotellihuoneessa kipattiin baileysit ja jeegerit ennen lähtöä syöpötteleen kaupungille. Minttuviina jätettiin hätävaraksi aamukaakaota varten.
2H+k on osoittautunut aikaisemmillakin reissuilla hyväksi ruokapaikaksi, joten sinne suunnattiin nytkin. Kuola suupielistä valuen odoteltiin makkarapannujamme, jotka osoittautuivat yhdeksi vuoden 2014 parhaaksi ravintola-annokseksi. Annokset kruunattiin erikoisoluella ja siiderillä ja jälkkäriksi sullottiin itseemme vielä jäätelöt ja kahvit.

 


Siitä vyöryttiin Paapan kapakkaan, mutta jostain syystä siellä ei ollut livemusaa, vaikka yleensä on. Siispä livettiin aika äkkiä Konttoriin, joka on sellainen äijämesta. Nytkin oltiin melkein ainoot naiset. Screenillä pyöri ralli ja me löydettiin itsellemme uusi fanitettava urheilumaailmasta. Googlettakaa ihan piruuttaan Esapekka Lappi (suosittelen suoraan kuvahakua). Onhan se aika nuori, mutta oikein kehityskelpoinen...

Seuraavana aamuna hotelliaamiaisen jälkeen suunnattiin rohkeasti Tammerkosken yli ja pyörittiin partiokaupat ja sokokset ja kaikki muutkin alekaupat. Tässä vaiheessa alkoi jo tavaraähky puskea pintaan ja tehtiinkin vain tärkeimmät ostokset: mulle ripsaria ja Hannalle kalanmaksaöljykapseleita.
Iltapäivästä istuttiinkin sitten taas siellä Koskikadun parhaassa kahvilassa ja nähtiin yhtä Tampereelle muuttanutta ystävää (joka on naimisissa hävittäjälentäjän kanssa! Aina mainitsemisen arvoinen juttu meidän mielestä).Iltapäivästä lähdettiin köröttelemään julkisilla kulkuneuvoilla kohti kotikyliä. Suunnaton ähky kaikesta syömisestä, mutta virkistynyt pää kaikesta kaupungissa hummailemisesta. Tätä lisää!

2 kommenttia:

  1. Oi, mikä mieletön blogireissu teillä on ollut - oisinpas ollut kulmilla, olisin oitis iskeytynyt kaffille teidän kanssa :D Jospa joskus satuttais samaan aikaan, vaikka kesällä?

    VastaaPoista
  2. Ellis, mahtava idea! Ensi kerralla laitetaan viestiä aikatauluista! :) Sitä mä vaan Tiina jäin miettimään, että mitä on tapahtunut yhdeksässä vuodessa? Miten kuohari &korisjoukkueet on vaihtuneet viskipaukkuihin&rallikoosteeseen? Jotain on tapahtunut sitten vuoden 2005 kun viimeksi yhdessä viihteellä oltiin...ehkä on parempi etten mieti mitä. :D

    H

    VastaaPoista