Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 20. tammikuuta 2015

Puntari: Muheva kanapastavuoka


Viikko alkoi eilen tosi kivasti: puolentoistatunnin kävelylenkki lähes umpihangessa pisti veren kiertämään. Ja tuli nälkä! Mulla on maanantait ja tiistait myöhäisiä aamuja töiden suhteen, joten ehtii hyvin hoitamaan kuntoaan ennen töihin lähtemistä.

Lenkin jälkeen piti sketsata joku ruoka uuniin. En ollut koskaan tehnyt mitään pastavuokaa uunissa, ja nytkin piti tehdä riisipohjainen uunivuoka. Mutta kun riisi oli loppu, niin kaivoin kaapista makaroni- ja rakettispakettipussit ja vaihdoin lennosta suunnitelmaa.
Vuokaan tuli:

5 dl makaronia/rakettispakettia (pussin jämät molemmista)
500 g broilersuikaleita
1 paprika
2 dl ruokakermaa (makukerma, esim. 3 juustoa toimisi varmasti hyvin)
1 tlk tomaattimurskaa
juustoa
suolaa
paprikamaustetta
sitruunapippuria
pitsamaustetta


Keitä makaronit (puoli)kypsiksi. Kypsennä broilerit pannulla, lisää loppuvaiheessa pieneksi kuutioitu paprika mukaan pannulle pehmenemään. Mausta sitruunapippurilla, paprikajauheella, pitsamausteella ja suolalla.
Kaada makaroneista vesi pois. Sekoita kattilassa makaronit, maustetut kanat, ruokakerma ja tomaattimurska. Sekoita joukkoon juustoa oman maun mukaan. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, raasta päälle juustoa. Sujauta vuoka uuniin: 175 astetta n. 1/2 tuntia.
Tarjoa fetasalaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Pitääkin testata jos perikunta tykkäisi! ;)

    H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä laske mun pöperöiden varaan. Yllättäen oli meidän muksujen mielestä ihan pahaa. Mut S tykkäs...

      T

      Poista