Romantiikkaa ja realismia maaseudulta. Maitolaitureita, puutaloja, räntäsadetta ja rievää. Lähiruokaa, retkeilyä, matkustusta ja kalastusta. Maastopyöräilyä ja unelma-autoja. Tätä, ja paljon kaikkea muuta.
Maitolaiturin Kyllikit
tiistai 20. tammikuuta 2015
Puntari: Muheva kanapastavuoka
Viikko alkoi eilen tosi kivasti: puolentoistatunnin kävelylenkki lähes umpihangessa pisti veren kiertämään. Ja tuli nälkä! Mulla on maanantait ja tiistait myöhäisiä aamuja töiden suhteen, joten ehtii hyvin hoitamaan kuntoaan ennen töihin lähtemistä.
Lenkin jälkeen piti sketsata joku ruoka uuniin. En ollut koskaan tehnyt mitään pastavuokaa uunissa, ja nytkin piti tehdä riisipohjainen uunivuoka. Mutta kun riisi oli loppu, niin kaivoin kaapista makaroni- ja rakettispakettipussit ja vaihdoin lennosta suunnitelmaa.
Vuokaan tuli:
5 dl makaronia/rakettispakettia (pussin jämät molemmista)
500 g broilersuikaleita
1 paprika
2 dl ruokakermaa (makukerma, esim. 3 juustoa toimisi varmasti hyvin)
1 tlk tomaattimurskaa
juustoa
suolaa
paprikamaustetta
sitruunapippuria
pitsamaustetta
Keitä makaronit (puoli)kypsiksi. Kypsennä broilerit pannulla, lisää loppuvaiheessa pieneksi kuutioitu paprika mukaan pannulle pehmenemään. Mausta sitruunapippurilla, paprikajauheella, pitsamausteella ja suolalla.
Kaada makaroneista vesi pois. Sekoita kattilassa makaronit, maustetut kanat, ruokakerma ja tomaattimurska. Sekoita joukkoon juustoa oman maun mukaan. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, raasta päälle juustoa. Sujauta vuoka uuniin: 175 astetta n. 1/2 tuntia.
Tarjoa fetasalaatin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitääkin testata jos perikunta tykkäisi! ;)
VastaaPoistaH
Älä laske mun pöperöiden varaan. Yllättäen oli meidän muksujen mielestä ihan pahaa. Mut S tykkäs...
PoistaT