Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 10. tammikuuta 2015

Puntari: Ei se mennytkään pieleen

Jatketaan ruokateemalla...

Edellisessä Puntarin raportissa manasin epäonnistunutta kinkkukiusausta. Tulos oli nimittäin se, että uunista otetussa vuokassa lillui hirveä kermameri, eikä tekele muistuttanut yhtään mehevää kinkkukiusausta. Lapoin litkua perunasuikaleineen ja kinkkuineen vähän lautaselle ja söin. Maku oli ihan hyvä ja perunat kyllä kypsiä.
Sitten hetken mielijohteesta lykkäsin ruuan vielä takaisin uuniin hautumaan. Tunnin päästä uunista pullahti ulos täydellinen kiusaus. Elämän iloisia yllätyksiä!

Maailman parhaaseen kinkkukiusaukseen tuli:

2 pussia valmista perunasipulisekoitusta
1 pussi kinkkukuutioita
jokunen siivu valkosipulimetvurstia pilkottuna
4 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
pizzamaustetta
Koskenlaskija (paprika) sulatejuustoa
Juustoraastetta

Mausteet sekoitin ja Koskenlaskijan paloittelin kermaan, jonka hulautin keskenään sekoitettujen perunoiden, kinkun ja viipailoidun metvurstin päälle. Juustoraasteella päällystettiin sitten koko komeus.
Uunissa (225C) ruoka hautui siis reippaasti yli 2 tuntia.

Rinnalleen tämä sapuska kelpuuttaa esimerkiksi punajuuria tai raikkaan vihreän salaatin. Helppoa ja hyvää perusruokaa, kunhan malttaa vartoilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti