Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Puntari: Kotona taas

Viime yönä Transportteri käänsi nokkansa taas kotitalon pihaan. Kello oli 01.32 kun saavuimme kotikylän raitille. Kotona pikaisesti nukkumaan ja aamulla pakkaamaan tavaroita. Ei sentään omia vaan miehen, joka lähti vielä jatkamaan lomaa Keski-Eurooppaan mäenlaskun merkeissä. Puhtaita kalsareita ja välikerrastoja löytyi onneksi sen verran paljon, että pesukonetta ei tarvinnut tällä varikkokäynnillä pyörittää.

Kotona on kiva olla. Täällä on tilaa ja valoa. Lapset tykkäävät taas leikkiä tutuilla leluilla. Puuhellalla sai aamulla keitettyä makoisat pannukahvit ja kaurapuurot.
Muuten tämä päivä sujuu Puntarissa palautumisen merkeissä. Mitään ylivoimaista ei edes suunnitella tekevämme. Pyykkikone saa laulaa ja linnuille pitäisi viedä ruokaa. Tiaiset ovat keekoilleet lintulaudan alla ja katselleet närkästyneinä viikon pois ollutta ruokkijaansa. Niin ainakin luulen.

Mies on pois talosta, joten aika kuluu kuin siivillä puita kantaessa ja lapsia paimentaessa. Katsotaan, millä mielialalla pellettikattila on tämän viikon...Se kun keskittää vuotuiset temppuilunsa yleensä juuri tälle viikolle kun äijä on maailmalla.
Mutta tämän kaiken jaksaa, kun sai näinkin ihanan mietelauseen kuvaviestinä siltä omalta rakkaaltaan.

PS. Huomenna täällä meidän kotikylällä on laskiaisrieha. Napakelkkailua, makkaraa, kenttäjumalanpalvelus ja Suomen paras urheiluseura Kuhmalahden Kisa arpoo kaikkien paikalle ennen klo 12 kävellen, kelkalla, suksilla, sauvakävellen jne (eli ei moottorivoimaisesti) saapuneiden kesken palkintoja. Sinnehän me siis reippaina tyttöinä suuntaamme heti aamusta!

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti siellä aurinko paistaa laskiassunnuntaina yhtä upeasti kuin täällä!

  Meidän aamupäivä toistaiseksi kulunut siivouksen merkeissä, mutta josko illalla vielä parit pulkkamäet. Joo.

  Lämpimiä ajatuksia Espoosta!

  V&S

  VastaaPoista
 2. Puntarin päällä sädehtii kaunis kevättalven aurinko! Tämä on ihme, sillä paikallista laskiaistapahtumaa on viime vuosina suosinut kova pakkanen, navakka tuuli ja kunnon tuisku. Nyt oli väkeä mukavasti liikkeellä.
  Illalla vielä Mairella hiihtokoulua liikkarissa ja Saima joutuu ladulle muuten vaan äidin pakottamana. Näin niitä tulevaisuuden hiihtokuningattaria piiskataan jo pienestä pitäen!

  PS. Lämpimät terveiset Espoosta olivat niin lämpimät, että meidän pihassa näkyy ruohikko. KESÄ!

  VastaaPoista