Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Puntari: Napajäätiköt ja salaiset aseet urheilusuorituksiin

Jos joku väittää sinulle, että napajäätiköt sulavat, älä usko! Tein tänään mullistavan tieteellisen havainnon, joka osoittaa todeksi sen, että maailman napajäätiköt eivät ole sulamassa, ne ainoastaan vaihtavat paikkaa. Tuorein napajäätikkö havaittiin tänään meidän pakastimesta.
Tuumasta toimeen, pakasteet pihalle, lämmintä vettä pakastimeen ja tip tip tip. Pakastimen sulattaminen on kyllä v-mäisintä hommaa, mitä tiedän! Mieluummin vaikka synnyttäisin (No se tietysti johtuu siitä, että olen hulluna ilokaasuun. Oikein odotin  nuorimmaisen syntymää. Kännit yhteiskunnan piikkiin! "Ilokaasua" kähisin malttamattomana synnytysvastaanotossa. Harmikseni juniori tuli maailmaan niin vauhdilla, että kaasun nautiskelu jäi vähäiseksi. Roikuin letkuissa kuin hurmiossa vielä silloinkin kun lapsi oli jo maailmassa. Sitten joku ikävä kätilöihminen sulki hanat).
Pakastin on nyt sulatettu. Johan sitä pari vuotta ehdin suunnitella.


Mutta mennäänpä asiaan. Kehuin yhtä pirtelöohjetta aikaisemmin. Tässä se nyt tulee.

1/2 litraa (luomu)piimää
200 g marjoja
1 banaani
ruokalusikallinen hunajaa tai sokeria

Ainekset lätkäistään kuppiin ja pyöräytetään sauvasekoittimella tai tehosekoittimella juomaksi.Voin kertoa, että tuon parempaa välipala/aamupala/palautumisjuomaa ei olekaan. Tuoreita marjoja, piimää ja vain vähän makeutusta (esim. tuossa mansikkaversiossa makeutusta ei tarvisi mun mielestä lainkaan). Tämän juoman voimalla jaksaa painaa pitkää päivää pihatöissä tai pururadalla (kun on tietysti muistanut syödä hyvin päivän pääateriat!).


Pari vuotta sitten tuli mielenkiintoisia tutkimustuloksia, joissa todettiin, että rasvaton maito on ihan yhtä hyvä urheilusuorituksen jälkeinen palautusjuoma, kuin keinotekoiset mömmöt.
Itse suosin luonnon omia tuotteita mahdollisimman paljon. Pyörälenkille en ota energiapatukkaa, vaan tetrallisen mustikkasoppaa. Urheilujuomat eivät sovi käyttööni, mutta viinimarjamehu sitäkin paremmin.


Taloudessamme asuu toisenkin koulukunnan edustaja. Kaapista löytyy siis jos jonkinmoista purkkia ja patukkaa. Olemme viime aikoina kuitenkin lähentyneet toisiamme. Pirtelöä kun valmistuu helposti kahdelle, eikä mies ole koskaan lasiin sylkenyt.

Ps. Majoitukset Tahkolle varattu Tahko MTB-tapahtuman ajaksi! Jee! Nyt vaan tarvis aloittaa hullu kuntoilu!

1 kommentti:

  1. Meidänkin pitäisi tehdä sama operaatio! Onko se nyt Sappee, Tahko ja Jukola tavoitteissa 2011? :D
    Jos teiltä rupee marjat loppumaan niin meiltä löytyisi vielä rutkasti esim. mansikkaa ja vattua. Mustikkaakin varmaan. Vinkkaa vaan niin tuon!

    Hanna

    VastaaPoista