Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 17. joulukuuta 2013

Kyllikit: Luukku auki, 17

Perinteet johdattavat jouluun. Saavat meidät virittäytymään oikealle taajuudelle ja aistimaan lähellä olevan juhlan, on kyse sitten joulukuvaelmasta ja Lucia-kulkueesta.

Eilen pääsin nauttimaan tiernapoikaesityksestä, jossa soitto soi ja laulu raikasi upealla tavalla. Kuhmalahden miesviisikko on jo useamman vuoden ajan kiertänyt tiernapoikailemassa ympäri pitäjää. Ensimmäisen kerran näin heidän esityksensä kaksi vuotta sitten urheiluseuran pikkujouluissa. Jos oli minä vaikuttunut, sitä oli lapsiväkikin. Kuorokaverini Esko tunnetaan edelleen meidän tyttöjen keskuudessa paremmin Herodeksena kuin Eskona.

Ehkä ikimuistoisin tiernapoikaesitys nähtiin kuitenkin opettajien pikkujouluissa takavuosina. Kunnan rantasaunalla pidettyihin kemuihin piti jokaisen keksiä jotain ohjelmaa. Kollegani Pauliina ei todellakaan mennyt siitä missä aita on matalin, vaan veti koko tiernapoikaesityksen läpi yhden naisin voimin. Pauliina koikkelehti vuoroin knihtinä, vuoroin herodeksena ja me yleisössä yritettiin pysyä juonessa mukana sen mitä nauramiseltamme pystyttiin. Ihme, ettei Pauliina ole tajunnut lyödä upeaa esitystää rahaksi, siinä kohtaisi nimittäin laatu ja kustannustehokkuus mitä parhaimmalla tavalla!

Eikä tää Speedyn ja Sakun versiokaan huono ole...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti