Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kyllikit: Luukku auki, 1

Tänään pompsahtaa eetteriin Kyllikkien historian ensimmäinen joulukalenteri. Varttuneimmat seuraajat ehkä muistavat jo legendaarisen marraskalenterin parin vuoden takaa. Samalla kaavalla mennään: pilke silmäkulmassa halki pimeyden ja adventtisohjon!

Joulukalenterin luukuista löytyy seuraavien 23 päivän aikana runoja, reseptejä, kirjavinkkausta, musiikkia ja ei-niin-materialistisia joululahjaideoita. Myös Kyllikkien joulumuistelot saanevat osansa tässä julkanlenderissa!
Tiivistetysti: Kyllikkien matkassa joulu ei muodostu paniikinomaiseksi pakkopullaksi eikä taivaallista täydellisyyttä hipovaksi suorittamiseksi. Meidän joulu tulee olemaan perinteistä
vihreää ja punaista: toisin sanoen oikein junttijoulujen junttijoulu.

Joko mainospuheet riittävät?!? Olisiko aika katsastaa ensimmäinen luukku!?

(Rumpujen pärinää......)

Ja ensimmäisestä luukusta paljastuu resepti omatekoiseen glögiin (terästetty versio, tietty)

PUNAVIINIGLÖGI
4 dl mustaherukkamehua
1 l vettä
2 dl sokeria
1 kanelitanko
8 neilikkaa
8 kokonaista kardemummaa
1 plo (0,75l) punaviiniä
Keitä mehua, vettä, sokeria ja mausteita noin 5 minuuttia. Siivilöi mausteet pois. Lisää mehuun viini ja kuumenna, mutta älä keitä enää. (Jos tykkään tujummasta, niin pistä mehua ja vettä vain puolet ohjeessa mainitusta määrästä).

Nauti hyvässä seurassa (paremman puutteessa huonokin kelpaa) pipareiden kera. Piparit kannattaa sitten  antaa lasten leipoa ja koristella. Tyydy siihen, että teidän taloudesta ei ikinä tulla näkemään juttua missään lifestyle-henkisessä joululehdessä. 
Olo kevenee kummasti!
  

1 kommentti:

  1. Tässä glöksyohjeessahan pitää muistaa, että jos juoman kuumentaa kunnolla niin alkoholi haihtuu pois! Eli hyvin kuumennettuna menee tiukkapipoisemmallekin promillenkarttajalle! ;)

    VastaaPoista